„Kariuomenę pasiųs Lenkija, paskui Lietuva.“ Rasmussenas skelbia, kad pajudės NATO  ()

Andersas Foghas Rasmussenas sakė, kad grupė NATO šalių gali įvesti savo karius į Ukrainos teritoriją. Valstybės gali sutikti su tuo, diskutuodamos dėl saugumo garantijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs NATO generalinis sekretorius A. F. Rasmussenas pažymėjo, kad toks scenarijus yra įmanomas, jei Aljansas per viršūnių susitikimą Vilniuje negalės priimti konkrečių sprendimų. Kalbama apie žingsnius dėl Ukrainos narystės NATO ar saugumo garantijų, rašo „The Guardian

„Yra žinoma, kad Lenkija aktyviai dalyvauja teikiant konkrečią pagalbą Ukrainai. Ir neatmetu, kad Lenkija dar labiau įsitrauks į šį reikalą nacionaliniu lygmeniu, o paskui Baltijos šalys, galbūt net įves kariuomenę“, - sakė A. F. Rasmussenas

Prezidentūros vadovas savo „Telegram“ kanale pakomentavo neseniai įvykusį NATO buvusio sekretoriaus Anderso Fogho Rasmusseno pareiškimą. A. Jermakas padėkojo buvusiam Aljanso vadovui už pritarimą nuomonei, kad „pavojinga palikti Ukrainą NATO laukiamajame neribotam laikui“.

Jis pabrėžė, kad Ukrainai nepaprastai svarbu gauti pakvietimą į NATO.

„Neįmanoma sukurti naujos Europos saugumo struktūros be Ukrainos“, – pabrėžė A. Jermakas.

 

Prezidentūros vadovas priminė ir apie Kyjivo saugumo susitarimą. A. Jermakas teigė, kad jame yra pasiūlymų dėl saugumo garantijų Ukrainai, kurios turėtų tapti tarpiniu etapu prieš jai įstojant į NATO.

Galiausiai jis dar kartą padėkojo buvusiam NATO lyderiui už „Ukrainos interesų gynimą“.

Volodymyras Zelenskis pabrėžė, kad nenori dalyvauti „politiniame teatre“. Konkretūs dalykai turėtų būti paskelbti NATO viršūnių susitikimo metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(8)
(46)

Komentarai ()