„Visiškas sutriuškinimas. Liko 37% pulko.“ Bataliono vadas šokiravo „mobikus“ (Video)  ()

Rusijos kariuomenės žlugimas įsibėgėja: mobilizuoti praneša apie didelius nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos mobilizuotieji ir toliau filmuoja vaizdo įrašus iš fronto linijų, skelbdami  katastrofišką situaciją su tiekimu, nuostolius po mūšių su ginkluotomis pajėgomis. Rusijos „Telegram“ kanalai praneša, kad Chantų-Mansijsko „mobikai“ skundžiasi, kad jų pulko liko tik 37% (pulkų skaičius svyruoja nuo 900 iki 1500). Net ir po sutriuškinimo vadovybė įsako jiems išlaikyti savo pozicijas „iki paskutinio kovotojo“. Tuo pačiu metu jiems neteikiamas joks tiekimas, protingi įsakymai ar artilerijos parama.

Bandant sulaikyti ginkluotųjų pajėgų puolimą, jiems pritrūko amunicijos ir ginklų. Dabartinėje situacijoje palaikymo ar evakuacijos iš vadovybės nėra – rusai buvo tiesiog palikti likimo valiai. Jie liko be ryšio, atskirti nuo likusios kariuomenės. Rusijos mobilizuotieji prisipažįsta tiesiog nežinantys, ką daryti toliau.

„Iš mūsų pusės artilerijos paramos nėra. Kol buvome apšaudomi, niekas nešaudė į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Prieš 20 jų sviedinių, du mūsų ir kas žino, kur jie nusileis. Be to, komanda davė įsakymą atidirbti į mūsų pozicijas, kai įžengė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Mūsiškiai dar nespėjo pasitraukti, kai vadas pasakė: „Moterys naujų prigimdys“. Jo žodžius girdėjo visas batalionas“, – tvirtina rusai.

 

Anot jų, sužeisti okupantai neevakuojami, dėl to jie miršta savo pozicijose. Be to, rusai neturi ne tik ginklų, bet ir maisto. Baigėsi ir vanduo: viską išsinešė iš savo pozicijų pasitraukę „Wagner“ samdiniai. Rusai teigia, kad laikosi iš paskutinių jėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(2)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: