JK imasi Rusijos ginklų. Skelbiama, kas nutiko  ()

JK kariuomenės vadas teigė, kad jiems labai svarbu likti šalių, gaunančių rusiškus ginklus, klube, kad žinotų jų savybes ir kaip nuo jų geriausiai apsiginti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK tiria rusiškų ginklų pavyzdžius, siekdama išsamiai ištirti jų galimybes. Apie tai liepos 18 d. pranešė „Sky News“.

Rusijos technika, kurią užgrobia Ukrainos ginkluotosios pajėgos, perduodama ištirti JK ekspertams. Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų vadas admirolas seras Tony Radakinas sakė, kad karas Ukrainoje kariams buvo pažadinimo skambutis. Todėl rusiškas technologijas išmanyti būtina.

Gynybos sekretorius Benas Wallace'as sakė, kad karas Ukrainoje yra „kovinė laboratorija“, skirta ginkluotosioms pajėgoms ir sąjungininkams eksperimentuoti su naujais ginklais ir technologijomis.

„Karas Ukrainoje mums buvo raginimas būti greitesniems su pirkiniais, būti drąsesniems, ypač kai dalyvaujame technologijų lenktynėse. Būti agresyvesniems dėl to, kaip rūpinamės savo tauta ir sustiprinti mūsų tvarumą“, – sakė Radakinas.

 

Jis pažymėjo, kad britų kariuomenėje yra specialistų, kurie studijoms ardo rusišką techniką. Tai padeda suprasti, kaip veikia technika, ko reikia norint ją įveikti ir kaip nuo jos apsiginti. Admirolo teigimu, labai svarbu, kad JK liktų tarp šalių, kurios gauna rusiškų ginklų pavyzdžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(0)
(101)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()