„Užblokuota 100 000 karių armija. Jie yra surišti.“ Skelbiama, kas nutiko fronte  ()

Rusijos armija fronte įvaryta į kampą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė galės sulaikyti rusų puolimą Luhansko fronte ties Kupjansku, kur okupantai sutelkė šimtą tūkstančių karių, „24 kanalo“ komentare pareiškė karo ekspertas Romanas Svitanas.

Pasak jo, norėdami pralaužti frontą prie Kupjansko, rusai turi ten perkelti visus Ukrainoje sutelktus savo karius.

Ta gynybinė linija, pastatyta prie Kupjansko ir viso Luhansko fronto, yra padaryta skaičiuojant, kad rusų grupuotė gali pajudėti, ir ji pajudėjo. Jie negali padaryti gilaus proveržio, vargu ar padarys kokį nors rimtą judesį, jei nebus sustiprinti. Jeigu jie sustiprės išvestais daliniais iš Zaporižios ir Chersono krypčių – perkels apie 100-150 tūkst. karių link Luhansko, tada jie tikrai galės įvykdyti užduotį – eiti link Oskolo, Oskolo užtvankos, Šiaurės Donecko, pasiekti Lymaną ir kelti grėsmę šiai gyvenvietei. Šia kryptimi jiems reikia padvigubinti armijos skaičių, tai yra beveik visa jų armija, o tai reiškia, kad jie turi pasitraukti iš Zaporižios ir Chersono krypčių. Iki vasaros pabaigos bus aišku, ar jie tai padarys, ar ne“, – sakė ekspertas.

Jis taip pat pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar turi strateginę iniciatyvą visose fronto dalyse. Ukrainos kariuomenė vykdo puolimą pietuose ir suriša didelę okupantų grupę Luhansko kryptimi.

 

 

„Sulaikyti Rusijos kariuomenę Luhansko kryptimi mums naudinga, nes surišome daugiau kaip 100 tūkst. karių – tai trečdalis visos Rusijos grupuotės maždaug šimto kilometrų plote. Jie yra surišti ir neišsisuks, jie tikrai nebus naudojami kaip rezervas permesti į kitas kryptis. Todėl mes turime strateginę iniciatyvą. Kaip jie priims sprendimus dėl pietinės krypties, priklausys nuo mūsų judėjimo Luhansko fronte“, - sakė R. Svitanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(1)
(118)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: