Laive „Mistral“, kurį Maskva pirks iš Paryžiaus, bus prancūziška įranga ir rusiški sraigtasparniai  (4)

Rusija perka karo laivą „Mistral“ su prancūziškais įrenginiais, tarp jų – kovine navigacija, bet ginklai ir sraigtasparniai laive bus Rusijos, pareiškė pirmadienį Rusijos gynybos pramonės komplekso pareigūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes perkame ne šiaip laivą. Mes perkame visą jo techninę dokumentaciją. Numatoma, kad jau trečiasis šios klasės laivas bus pastatytas Rusijos laivų statyklose. Tai mūsų būtina sąlyga derantis su „Mistral“, – sakė šaltinis, dalyvaujantis derybose.

„Sraigtasparniai „Mistral“ bus mūsų, bet tam, kad tilptų, reikės kiek pakelti laivo denį. Be to, mes ketiname naudoti šį laivą šiaurės platumose, tarp ledų. Tam mums reikės sustiprinti laivo šonus. Bet pabrėžiu: smarkiai keisti „Mistal“ konstrukcijos nereikės“, – pabrėžė pareigūnas.

Jis paneigė teigimus, kad Rusija perka Prancūzijoje „rėtį“ – tik laivo korpusą.

„Noriu pabrėžti, kad „Mistral“ perkamas su visais navigacijos ir technologijų įrenginiais, kurie jame yra, tarp jų kovinę navigacinę įrangos dalį“, – pareiškė jis.

Daugiatikslio, desantinio „Mistral“ klasės laivo, iš kurio gali kilti sraigtasparniai, standartinė vandentalpa – 16,5 tūkst. tonų, o esant užpildytam dokui – 32,3 tūkst. tonų. Ilgis – 199 metrai, plotis – 32 metrai, grimzlė – 6,2 metro. Didžiausias greitis – 18,8 mazgo, plaukimo nuotolis – apie 19,8 tūkst. mylių.

Laivo sraigtasparnių grupę sudaro 16 orlaivių (8 desantiniai ir 8 smogiamieji koviniai sraigtasparniai). Vienu metu kilimo denyje gali tilpti 6 sraigtasparniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: