„Jie buvo tiesiog suplėšyti. Juos ėda kirmėlės...“ Košmaras, kas nutiko 9 kuopai (Video)  ()

Žvalgybos šaltinis teigė, kad pokalbis rodo katastrofiškus Rusijos karių nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinis Ukrainos žvalgyboje pasidalijo su naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistais informacija. Buvo perimta 17 Rusijos kariškių telefono skambučių. Rusija iki šiol daugiausia stabdė Ukrainos kontrpuolimą, Kariai skundėsi dėl daugybės aukų, amunicijos, tinkamo mokymo ir įrangos trūkumo bei žemos moralės.

Ukrainos žvalgybos šaltinis sakė, kad pokalbiai rodo problemas, su kuriomis susiduria Rusijos kariai. Tačiau jis nenurodė, kaip buvo atrinkti įrašai.

Pokalbiuose keli kariai keikdamiesi sako, kad daliniai patyrė didelių nuostolių: vienas iš jų teigė, kad jo daliniui pavyko pajudėti į priekį, bet laba didele kaina. Anot jo, antrasis batalionas buvo sunaikintas visiškai.

„Visi išsigandę... Mobilizuoti kariai siunčiami į fronto linijas. Generolams tai nerūpi.“

„Vakar vaikinams nepasisekė. Visa devinta kuopa buvo paversta šiukšlėmis – tai 72 žmonės. Liko 17 vaikinų.“

„Jie buvo suplėšyti. Jie ten guli. Jie pūva ir juos ėda kirmėlės.“

„Tiesą sakant, jie net nesugebėjo pasiimti 300-ojo krovinio. 300-ieji tapo 200-aisiais“, - sakė Maksimas, sakydamas, kad sužeisti kariai liko mūšio lauke ir mirė.

Karys, kaip išaiškėjo, yra Lymano fronte Ukrainos šiaurės rytuose. Vyksta sunkios kovos ir rusų kontratakos. JK žvalgyba pranešė, kad pastarosiomis savaitėmis Rusija pasiekė tam tikrų vietinių laimėjimų Lymano ir Kupjansko srityse. Kitas karys Aleksejus buvo mobilizuotas rugsėjo 29 dieną – pokalbyje su mama jis pasakoja, kad jo bendražygiai buvo išmesti į fronto liniją nepasiruošę. Dėl to beveik visi žuvo. Jis teigė, kad vadovybė rusų kariams neduoda įrangos. Vyriškis buvo netoli Rubižnės miesto.

 

Karališkųjų jungtinių ginkluotųjų pajėgų instituto (RUSI), gynybos ir saugumo ekspertų grupės, kurios būstinė yra Londone, tarptautinio saugumo studijų direktorius Neilas Melvinas sakė, kad skambučiai, atrodo, patvirtina, kad Rusijos pajėgos metamos į gynybines operacijas patiria daug nuostolių, tarp karių ir vadų auga įtampa.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: