„Viskas yra kitaip...“ Skelbia niūrią paslaptį apie Ukrainos puolimą  ()

„Kiekvienas, kuris neturi noro atakuoti, yra balastas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai į Bachmutą meta geriausius savo dalinius. Dabar jie stengiasi užimti pozicijas ne kiekiu, o kokybe. Tai teigiama naujoje projekto „Ukrainskij Svidok“ medžiagoje, praneša Censor.NET.

3-iosios atskiros puolimo brigados vadai Makaras ir Natas kaunasi Bachmuto kryptimi. Natas vadovauja būriui, o Makaras – puolimo grupei. Kariai papasakojo, kaip įvyko išsilaipinimo šturmas Bachmuto kryptimi.

„3-iosios specialiosios brigados šturmų vaizdo įrašuose galite pamatyti gražų vaizdą. Tačiau iš tikrųjų viskas yra kitaip: kiekvienas puolimas reiškia keletą „300“ (sužeistų). Kartais, deja, yra ir „200“ ( žuvusių). Už kiekvieną  puolimą mokame labai didelę kainą“, – sakė Makaras.

Vadai pasidalijo ir savo archyviniais vaizdo įrašais apie teritorijos išvalymą nuo okupantų. Tai šių metų gegužės mėnesio įvykiai: šio bataliono kovotojai pradėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

Makaras ir Natas turi didelę vadų patirtį, todėl jie žino, kaip atskirti gerus atakuojančius karius ir kas sukels daliniui bėdų.

„Kiekvienas, kuris neturi noro atakuotii, yra balastas. Dėl jo visa grupė gali mirti ir visa operacija bus sutrikdyta. Ir nuostoliai, kuriuos patirs dalinys, bus veltui“, - sakė Natas.

Nuo 2023 m. birželio mėn. Bachmuto kryptimi 3-ioji specialiųjų operacijų brigada susidūrė su labai motyvuotais rusų kovotojais.

„Nežinau, kas juos motyvuoja. Bet žinau, kad jie visi yra savanoriai. Pavyzdžiui, Sankt Peterburgo pulkas. Jie yra apmokyti, aprūpinti ir įsigraužia į kiekvieną nusileidimą“, - pridūrė Natas.

 

Rusai į Bachmutą meta geriausius savo vienetus. Jie stengiasi užimti pozicijas ne kiekiu, kaip buvo žiemą, o kokybe. Natūralu, kad didelis kovos intensyvumas šia kryptimi vargina kovotojus. Tačiau jie turi savo motyvaciją tęsti kovą.

„Tai ne tik apie Tėvynės gynimą. Šiame kare netekome daug artimųjų. Negalime leisti, kad jų mirtis būtų veltui. Yra keršto faktorius, už šiuos žmones reikia keršyti“, – apibendrino Makaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(12)
(194)

Komentarai ()

Susijusios žymos: