Tiesiog pasityčiojo iš Putino. Ką padovanojo Čečėnijos vadovas savo saugumo pajėgoms (Video)  (1)

Kadyrovo veiksmai prieštarauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas Ukrainoje kariavusiems respublikos saugumo pajėgų vadams padovanojo automobilius „Mercedes“ ir GMC. Pats Kadyrovas apie tai paskelbė lapkričio 3 dieną savo „Telegram“ kanale.

Dovana, kaip pažymėjo Čečėnijos vadovas, buvo įteikta „kaip padėka už pavyzdingą ir ištikimą tarnybą“ vadams, kurie anksčiau kovojo su tarptautiniu terorizmu, o dabar „žymiai prisidėjo prie specialios karinės operacijos Ukrainoje vykdymo“.

Prie pranešimo patalpintame vaizdo įraše matoma mažiausiai 20 „Mercedes“ ir GMC automobilių, kurie, matyt, tapo atlygiu saugumo pajėgoms.

Kiekvieno GMC „Yukon“ visureigio kaina minimalioje konfigūracijoje yra 57 400 USD (5,2 mln. rublių), Rusijoje jie parduodami už 11 mln. Mercedes GLE 450 visureigių kaina yra 69 500 USD (6,3 mln. rublių).

 

Kadyrovo veiksmai prieštarauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino rugpjūčio mėn. raginimui vyriausybės pareigūnams naudotis vietiniais automobiliais. Tai, anot Putino, turėtų padėti rusiškų prekių ženklams. „Ministerijos, departamentai, reikalų departamentai kreipėsi, kad toliau galėtų pirkti užsienietiškus automobilius. Tai yra neįmanoma! Visi šalies pareigūnai privalo vairuoti vietinius automobilius“, – sakė Putinas ir pridūrė, kad automobiliai bus „kuklesni nei anksčiau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(7)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: