Ukrainos nuostoliai ir „sunaikinta“ technika, kurios net nėra. Kaip Rusija meluoja  ()

Rusijos gynybos ministerija savo generalinio štabo ataskaitose nuolat iškraipo skaičius: ji praneša apie Ukrainoje sunaikintą Vakarų ginkluotę, kurios sąjungininkai net neperdavė Ukrainos gynybos pajėgoms, arba teigia, kad likvidavo daugiau įrangos, nei gavo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į tai dėmesį atkreipė Rusijos opozicijos leidinys „Mes galime paaiškinti“.

2023 m. kovą Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad sunaikintas paskutinis 153-iasis haubicų M777 vienetas, tačiau, analitinio centro „Oryx“ duomenimis, tuo metu Vakarų sąjungininkai Ukrainos pajėgoms buvo perdavę 152 tokias haubicas. Tuo pat metu Rusijos okupantai ir toliau reguliariai praneša apie M777 sunaikinimą - dar praėjusią savaitę tokie pranešimai biuleteniuose pasirodydavo kasdien, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio.

Conflict Intelligence Team“ atkreipė dėmesį į tai, kad šalies agresorės agentūra rugsėjo ir spalio mėn. pranešimuose pranešė apie tariamą JAV pagamintos haubicos M198 sunaikinimą Ukrainoje. Tačiau, pasak žurnalistų, šio ginklo niekada nebuvo Ukrainos gynybos pajėgose.

Be to, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu teigė, kad Rusijos kariuomenė per penkias spalio mėnesio dienas neva numušė 24 Ukrainos lėktuvus, o vėliau pateikė versiją, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos per visą spalio mėnesį „sunaikino 37 Ukrainos pajėgų lėktuvus“.

Tuo pat metu Ukrainos generalinio štabo ataskaitose teigiama, kad gynybos pajėgos spalio mėn. sunaikino šešis Rusijos atakos lėktuvus. Dar vieną - lapkričio mėn.

 

Rugsėjį Rusijos propaganda išgalvojo, kad Ukrainoje sunaikintas tankas „Leopard“ su vokiečių įgula. Į tai sureagavo Vokietijos gynybos ministerija. Prieš tai okupantai reguliariai melavo panašiomis temomis. Pavyzdžiui, kovo 3 d. Rusijos atstovas JT Polianskis perspausdino suklastotą nuotrauką su Ukrainoje užfiksuotu tanku „Leopard“. Tanko nuotrauka buvo padaryta prieš kelerius metus per NATO pratybas Vokietijoje, o Rusijos vėliava ant jo buvo tiesiog nupiešta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: