[ŽT] Situacija kaista. Karšta žinia. Skelbiama, ką apsupo Izraelio tankai  ()

Izraelio karo žurnalistas pasidalino svarbia informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų (IDF) sausumos karinė operacija Gazoje tikriausiai artėja prie pabaigos: buvo apsupta „Hamas“ kovotojų būstinė.

Šia informacija savo „Telegram“ kanale pasidalino garsus Izraelio karo žurnalistas Sergejus Auslanderis.

„Izraelio tankai įsiveržė į Gazos miestą ir apsupo dvi ligonines, įskaitant Šifą (pagrindinę Hamas būstinę)“, – rašė karo korespondentas.

Grupės štabas yra po ligonine esančiame požeminiame bunkeryje. „Hamas“ iš tikrųjų slepiasi už civilių gyventojų gyvybių.

Anot Auslanderio, ligoninės personalas evakuotis atsisakė. Tokį sprendimą jie tikriausiai priėmė spaudžiami „Hamas“, nenorinčio prarasti savo žmogiškojo skydo, tačiau neatmetama ir asmeninė iniciatyva.

 

„Ženevos konvencija sako, kad jei civilinis objektas naudojamas kariniams tikslams ir (arba) jiems pridengti, jis tampa teisėtu taikiniu. O jei darbuotojai nori vaidinti didvyrius-kankinius, tai yra jų pačių reikalas, nebent, žinoma, jie sulaikomi priverstinai. Bet tada klausimai „Hamas“, – sakė Auslanderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(3)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()