[ŽT] „Jokių šansų... “ Rusai skelbia košmarą. Ukraina pradeda dar neregėtą puolimą su dronais  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo dronais varo siaubą okupantams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariškis „Telegram“ kanale papasakojo apie išradingą ukrainiečių operatorių darbą su dronais, kurie rengia „dronų pasalas“.

Bepiločių orlaivių kūrėjų kanale kariškis piktinasi dėl vienos iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išradingos taktikos rengiant pasalas. Anot karininko, šiai taktikai naudojami du dronai: „Dvi valkirijos. Viena stebi, kita – repeater‘is (už penkių kilometrų), per kurią yra palaikomas ryšys su skrendančiu į pasalos vietą FPV kopteriu.“

Kanale pasakojama, apie konkretų atvejį, kai dronas tykojo prie pastatyto automobilio, ir, žmonėms grįžus bei susėdus į jį, dronas rėžėsi ir sprogo.

„Tokios atakos išvengti beveik nėra šansų, nes reakcijos laikas labai trumpas“, - konstatavo faktą karininkas. - „Tokiai taktikai sunku pasipriešinti. Galime tik rekomenduoti nesusitelkti, visą laiką judėti ištempta grandine. Taip bus tų, kurie galės padėti sužeistiesiems.“

 

„Atsargiai artėkite prie paliktos įrangos, įėjimų į slėptuves ir kitų taškų, kuriuose dažnai būnate. Dronas lauks ten, kur tikrai sugrįšite arba kur jau buvote ne kartą“, - apibendrino Ukrainos ginkluotų pajėgų taktiką „Telegram“ kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(3)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: