„Ukraina laimėjo.“ Putinui bus šokas. Gordonas skelbia, kas nutiko  ()

Gordonas paaiškino, kodėl Putinui pasidarė bloga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-19 „Ukraina laimėjo.“ Putinui bus šokas. Gordonas skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joo Bideno ir Xi Jinpingo derybos baigėsi blogai Maskvai ir gerai Kyjivui.

Tokią išvadą padarė žinomas Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Gordonas, išanalizavęs abiejų šalių pareiškimus.

Pirmoji ir pagrindinė išvada, jo nuomone, yra ta, kad nei J. Bidenas, nei jo kolega iš Kinijos Xi nesiekia konflikto. Jie sutarė, kad pasaulis yra pakankamai didelis ir abi supervalstybės jame turi pakankamai vietos.

„Pasaulis yra dvipolis: Kinija ir JAV, Rusijos poliaus šiame pasaulyje nėra... J. Bidenas Xi pasakė, kad JAV yra suinteresuotos stipria Ukraina, Ukraina, kuri atkurs savo teritorinį vientisumą ir suverenitetą.... Ir tai yra nepaprastai svarbu Ukrainai... Visais savo pareiškimais Bidenas ir Xi pasirašė V. Putino nuosprendį. Nes jis nedalyvauja šiuose skaičiavimuose, nes tai yra suaugusiųjų žaidimas, o Rusijos Federacija nepriaugo suaugusiųjų žaidimui“, - sakė Gordonas.

Jis įsitikinęs, kad Pekinas ir Vašingtonas bet kuriuo atveju susitars dėl gerovės.

„Esu įsitikinęs, kad Ukraina laimėjo iš Xi ir Bideno susitikimo. Xi nedviprasmiškai leido suprasti, kad nereikia remti Rusijos kare prieš Ukrainą, ir jis to nedarys“, - teigė žurnalistas.

 

J. Bideno ir Xi susitikimas įvyko praėjusį trečiadienį, rugsėjo 15 d., San Fransiske vykusio Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo aukščiausiojo lygio susitikimo metu. Pokalbiai truko apie 4 valandas. Ir viena iš abiejų lyderių pokalbio temų buvo Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą nutraukimo tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(3)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: