„Viskas įvyko auštant...“ „The Times“ skelbia apie slaptą puolimą. Sprogo 2 Rusijos karo laivai (Video)  ()

Ukrainiečių bepiločiai dronai išmušė skyles dviejuose pažangiuose rusų laivuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato bepiločių laivyno vadas su šaukiniu „Tryliktasis“ (rus. „Тринадцатый“) papasakojo, kaip lapkričio 10 d. per ataką Kryme pramušė du Rusijos laivus.

Slaptoje bazėje prie Dniepro upės naujasis Ukrainos jūrų bepiločių jūrinių dronų laivynas stovi abipus sandėlio, pripildyto sprogmenų, kurių pakaktų sunaikinti visą Rusijos Juodosios jūros laivyną. Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas atskleidė trijų tipų dronus. 

Laivyno vadas „Tryliktasis“ sakė, kad jie padarė skylių kai kuriuose pažangiausiuose Rusijos karo laivuose ir lapkričio 10 d. nuskandino du paskutinius taikinius Juodojoje jūroje Kryme. Jis sakė, kad rusai žinojo, jog dronai atplauks, bet nieko negalėjo padaryti. Britų leidinio „The Times“ žurnalistams pavyko išsiaiškinti operacijos detales.

Jis papasakojo, kaip dronai į uostą prasmuko auštant, apeidami priešlaivinius tinklus, kad rastų tinkamą atakos kampą. Rusai juos pastebėjo ir apšaudė iš kulkosvaidžių. Tačiau dronams pagreitėjus, kulkų srautas nepasiekė taikinio. 

Rusų laivų medžioklė prasidėjo gegužės mėnesį, kai rusų žvalgybinis laivas „Ivan Churs“ po paslaptingų sprogimų buvo priverstas grįžti į uostą iš Bosforo sąsiaurio. Liepos mėnesį, o paskui rugsėjį toks pat likimas ištiko ir patrulinį laivą „Sergejus Kotovas“. Antrąjį kartą jis buvo apgadintas atsitiktinio bepiločio jūrinio drono smūgio, kai manevravo siekdamas išvengti persekiojančių priešo orlaivių.

 

Jo teigimu, visos šios atakos – tai Vyriausiojo žvalgybos direktorato nuotolinių operatorių grupės darbas.

Be to, Ukrainos bepiločio laivyno sėkmė turėjo didžiulę įtaką padėčiai Juodojoje jūroje. Rusai suprato tikrąjį pavojų ir dabar yra priversti laikytis įsikibę okupuoto pusiasalio pakrantės.

 

„Rusai jūroje pradėjo elgtis daug atsargiau. Užtenka pažvelgti į jų judėjimo pokyčius. Jie pradėjo didžiąją laiko dalį praleisti arčiau Krymo pakrantės, keliaudami tarp Sevastopolio, Feodosijos, Kerčės, Novorosijsko. Jie nebegali sau leisti keliauti šiuo maršrutu taip laisvai, kaip tai darė prieš mums pradedant“, - sakė jis.

Ukrainietis, žinomas šaukiniu „Tryliktasis“, sako, kad nesiilsės, kol Juodoji jūra vėl taps laisva.

„Mano svajonė – sunaikinti visą Rusijos laivyną“, - sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(3)
(105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: