„645 eur į rankas.“ Tai bus revoliucija. „Forbes“ sužinojo, ką svarsto Ukraina  (1)

Valdžia svarsto naują požiūrį į mobilizaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje gali būti atnaujinta mobilizacijos sistema ir įvestas mokesčius sumokėjusių piliečių rezervavimas. Tokią galimybę svarsto prezidento kanceliarija, ministrų kabinetas ir Ukrainos liaudies deputatai.

Klausimas dėl rezervavimo mechanizmo pakeitimų pradėtas svarstyti po to, kai Aukščiausiajai Radai buvo pateiktas mobilizacijos įstatymo projektas.

Šiuo metu išlyga taikoma „kritinių“ pramonės šakų darbuotojams. Tačiau naujas požiūris apima papildomą kriterijų – sumokėtų mokesčių sumą, kuri taps esminiu rezervavimo galimybės veiksniu. Tai pranešė „Forbes“, remdamasi liaudies deputatais ir OP konsultantu, kurie norėjo likti anonimiški.

Nors galutinė dokumento koncepcija dar neparengta, pasiūlymai svarstomi. Tačiau vienas iš leidinio pašnekovų pasakojo, kokie skaičiai buvo aptarti neseniai vykusiame  Skaitmeninės plėtros ministerijos posėdyje.

Taigi: automatinis rezervavimas iš mobilizavimo sąrašo, jei asmuo sumoka minimalią tam tikrą gyventojų pajamų mokesčio sumą per mėnesį (kol kas kalbame apie 6 tūkst. UAH per mėnesį, o tai atitinka apie 33 400 UAH atlyginimo (26 900 UAH atlyginimo į rankas (645 eur), nes darbuotojas taip pat moka 1,5% karinį mokestį). Dar 22% nuo atlyginimo darbdavys turi mokėti kaip vienkartinę socialinę įmoką. Taip pat buvo pasiūlymas - pareiginės algos (atlyginimo) riba nuo 35 tūkst UAH (840 eur), kuri beveik atitinka pirmąjį variantą. Trečias parametras: rezervuojant gali tikėtis darbuotojo, už kurį darbdavys sumoka apie 14 500 UAH vieningos socialinės įmokos (atitinka 66 tūkst. UAH atlyginimą).

 

Principas gali būti taikomas ir individualiems verslininkams (aiškūs šios grupės kriterijai dar nežinomi).

Specialaus mokesčių režimo „Diya.City“ IT pramonei atveju kalbame apie minimalią atlyginimo ribą, lygią 3200 USD.

Tačiau tam, kad nauja sistema veiktų, būtina priimti mobilizacijos įstatymą, sutvarkyti registrus ir pakeisti nemažai teisės aktų normų. Visų pirma, pakeisti Mokesčių kodeksą, nes dabar gyventojų pajamų mokesčio ataskaitos Mokesčių tarnybai teikiamos kartą per ketvirtį, o ne kartą per mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(5)
(19)

Komentarai (1)