[ŽT] Putinas pasiekė savo. Rusijos teismas skelbia nuosprendį Girkinui (Video)  ()

Tarptautinis teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas Rusijoje buvo žvaigždė. Jis padėjo Rusijai atakuoti Donbasą dar 2014 metais. Jis asmeniškai dalyvavo Malaizijos oro linijų lėktuvo numušime. O tada ilgą laiką mėgavosi dėmesiu socialiniuose tinkluose. Jis džiaugėsi 2022 metais pradėta masiška Rusijos invazija į Ukrainą, bet tada ėmė ją kritikuoti - jis manė, kad Rusija puola nepakankamai agresyviai. Ir prisidirbo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-25 [ŽT] Putinas pasiekė savo. Rusijos teismas skelbia nuosprendį Girkinui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Igoris Girkinas-Strelkovas nuteistas ketveriems metams bendrojo režimo kolonijoje. Rusijos žiniasklaida praneša, kad Rusijos teroristas buvo nuteistas už „viešą ekstremizmo skatinimą internete“.

Bylos pagrindas buvo dvi Girkino publikacijos: apie Krymo grąžinimą Ukrainai ir apie pinigų nemokėjimą Rusijos kariuomenei. Vienas iš šių pranešimų (neaišku, kuris) buvo pripažintas ekstremistiniu.

Beveik neabejojama, kad Girkinas nuteistas už viešą kritiką Rusijos pajėgų vadovybei ir net pačiam Putinui.

2022 metų lapkritį Nyderlandų teismas nuteisė Strelkovą kalėti iki gyvos galvos dėl „Boeing“ katastrofos 2014 metais. Tada jis pareiškė, kad jam „nėra saugios vietos žemėje“, nes išvykęs iš Rusijos jis būtų suimtas, o ir pačioje Rusijoje jis jau buvo užsitraukęs Putino aplinkos nemalonę.

(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: