„Rusai išvaryti iš Avdijivkos!“ Sėkminga Ukrainos ataka  ()

Rusijos pajėgos įžengė į Avdijivką, bet buvo išstumtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkminga Ukrainos ataka. Rusai išvaryti iš Avdijivkos!

Po kelis mėnesius trukusių įnirtingų kovų dėl pramonės centro Rytų Ukrainoje, Rusijos pajėgos pirmą kartą įžengė į karo nuniokotą Avdijivkos miestą, bet buvo nustumtos atgal, trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė miesto meras.

Maskva spalį pradėjo brangiai kainuojantį bandymą perimti kontrolę mieste, kuris nuo 2014 metų yra priešakinėje Ukrainos ir Rusijos remiamų pajėgų kovų linijoje.

Kyjivas pareiškė, kad jo pajėgos laikosi prieš Rusijos pastangas apsupti miestą, kuriame prieš karą gyveno apie 32 tūkst. žmonių.

„Rusijos sabotažo ir žvalgybos grupės pateko į pietinę Avdijivkos miesto dalį, bet buvo išstumtos“, – sakė Avdijivkos meras Vitalijus Barabašas.

Jis atsisakė įvardyti, kada Rusijos pajėgos įžengė į Avdijivką ir kiek laiko jos buvo mieste.

Vietos pareigūnai sakė, kad per Rusijos raketos smūgį į Hirnyko miestą, esantį už 30 kilometrų į vakarus nuo Avdijivkos, žuvo mažiausiai du žmonės, o aštuoni buvo sužeisti.

„Rusai užpuolė miestą šiandien apie 16 val. (14 val. GMT), smogdami į gyvenamąjį rajoną“, – socialiniuose tinkluose rašė Ukrainos Donecko srities vadovas Vadymas Filaškinas.

 

Avdijivkoje, Barabašo teigimu, „padėtį kontroliuoja ginkluotosios pajėgos. Padėtis sudėtinga, bet kontroliuojama“.

Jis sakė, kad mieste liko kiek mažiau nei 1100 civilių, bet nėra vaikų.

Rytinėje Donecko srityje vyko vienas baisiausių mūšių per beveik dvejus metus trunkančią Rusijos invaziją. Rusija teigė, kad 2022 metų pabaigoje aneksavo šią teritoriją kartu su kitais trimis Ukrainos fronto linijoje esančiais regionais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: