Populiarios internautų frazės įtrauktos į Oksfordo žodyną  (6)

Trumpinys „OMG!“ („oh my God“ –„ o Dieve mano“), kurią dažnai naudoja internautai, buvo įtrauktas į oficialų Oksfordo anglų kalbos žodyną (Oxford English Dictionary), informuoja naujienų agentūra „The Associated Press“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į atnaujintą internetinę žodyno versiją pateko ir kitos santraukos, įskaitant LOL („laughing out loud“ – „mirštu iš juoko“), IMHO („in my humble opinio“ – „mano kuklia nuomone“) bei BFF („best friends forever“ – „geriausi draugai amžiams“). Žodyno sudarytojų teigimu, nors šios frazės siejamos su šiuolaikine virtualiosios visuomenės kalba, kai kurios jų atsirado labai seniai. Štai, pavyzdžiui, frazė „OMG!“ pirmą kartą buvo panaudota laiške, parašytame 1917 metais.

Ne visos frazės į žodyną pateko iš interneto. Į minėtąjį žodyną įrašyta ir frazė WAG („wives and girlfriends“ – „žmonos ir draugės“). Ši frazė pirmą kartą buvo panaudota 2002 metais, turint omenyje garsių futbolo žaidėjų antrąsias puses.

Iš viso žodyną papildė maždaug 900 naujų terminų. Tarp jų – „flat hite“ (paprasta kava su pienu) ir „muffin top“ (virš aptemptų kelnių pažemintu liemeniu išvirtęs „gelbėjimosi ratas“). Oksfordo žodynas atnaujinamas kas tris mėnesius. Neatmetama galimybė, kad 2000 metais sukurta internetinė žodyno versija greitai pakeis 20 tomų knygą, kurios paskutinė redakcija buvo išleista dar 1989 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)