Netrukus pasirodys „Windows Phone 7.5“  (22)

Kompanija „Microsoft“ pranešė, jog kitas rudenį pasirodysiantis „Windows Phone 7“ sistemos atnaujinimas pavadinimu „Mango“ atitiks „Windows Phone 7.5“ statusą. „Mango“ žada aibę naujų funkcijų, tarp kurių ir galimybė vienu metu leisti kelias programas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiaprogramis apdorojimas šiuo metu yra viena labiausiai laukiamų funkcijų „Windows Phone“ sistemoje. Programa neleidžia vienu metu dirbti su keliomis programomis. Užvėrus vieną programą, jos darbas akimirksniu nutraukiamas. Tarkime, žaidžiant žaidimą, patikrinama elektroninio pašto dėžutė, ir grįžus į žaidimo programą viską teks daryti iš naujo. Atnaujinus sistemą ir įdiegus „Mango“ paketą, nebus problemų grįžti prie fone veikiančios programos ir tęsti darbą, taip pat bus suteikta prieiga prie failų bei programų tvarkyklės.

„Mango“ atvers ir kitas naujoves. Iki šiol „Microsoft“ ribojo nemažai techninių galimybių programuotojams. Šiuo metu sistemoje uždrausti tam tikri kanalai, reikalingi, pavyzdžiui, interneto pokalbių programoms. Dėl šios priežasties tik su „Windows Phone 7.5“ pasirodys „Skype“ programa bei kitos interneto interneto pokalbių programos.

Šie atnaujinimai pačios „Microsoft“ teigimu leis sukurti sudėtingesnes, greitesnes, geresnes ir įspūdingesnes programėles. Dabar „Marketplace“ programėlių parduotuvėje „Windows Phone 7“ yra apie 15 tūkst. programų, o IDC tyrimų agentūra „Microsoft“ kompanijai pranašauja labai palankią ateitį. Jos teigimu, 2015 metais „Windows Phone 7“ sistema bus antra pagal populiarumą tarp išmaniųjų įrenginių operacinių sistemų. Lietuvoje ši sistema turėtų paplisti su „Nokia“. Ši kompanija kovo 11 dieną pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir diegs šią sistemą į savo gaminamus išmaniuosius telefonus – Lietuvoje šio gamintojo išmanieji telefonai šiuo metu populiariausi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: