Elektroniniai vadovėliai nėra labai patogūs?  (16)

Popierinei spaudai vis aktyviau keliantis į elektroninę erdvę, netyla kalbos, kad mokiniams ar studentams ateityje nereikės popierinių vadovėlių ir knygų. Kalbos kalbomis, o Vašingtono universitete atliktas konkretus eksperimentas, siekiant išsiaiškinti elektroninių vadovėlių pritaikomumą ir patogumą studentams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentas truko 7 mėnesius. Jo metu 39 studentai gavo „Amazon Kindle“ skaitykles su visu elektroninio formato vadovėlių rinkiniu. Eksperimento rezultatai nėra itin džiuginantys – praėjus 7 mėnesiams prie elektroninės skaityklės pasiliko mažiau nei 40 proc. eksperimento dalyvių. Likusieji grįžo prie popierinių užrašų ir įprastų knygų skaitymo.

Buvo įvardinti tokie pagrindiniai skaityklių trūkumai:

• Sunku arba beveik neįmanoma atsidaryti dviejų skirtingų lapų vienu metu, o to besimokant dažnai prireikia.
• Gana nepatogi funkcija, kur galima daryti žymėjimus paraštėse.
• Jeigu reikia ne skaityti, o tik peržvelgti tekstą – popierinėse knygose tai daug patogiau ir greičiau.
• Teksto įsiminimo laipsnis yra didesnis iš popierinių knygų, nes pasąmoningai įsimenama knygos lapo vieta, kur buvo nurodytas tekstas – elektroninėje skaityklėje tai nėra įmanoma.

Užmačių popierinius vadovėlius pakeisti elektroniniais, pasaulyje būta ne vienos. Toks projektas, pavadinimu „Ateities mokykla“, vykdomas Japonijoje. Kitoje Ramiojo vandenyno pusėje planą, kuriuo siekta spausdintas knygas pakeisti elektroninėmis ir tokiu būdu sutaupyti pinigų, savo laiku buvo parengęs ir Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Švarcnegeris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: SkaitykIT
SkaitykIT
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)