„Intel“ steigia 300 mln. dolerių fondą „Ultrabook“ nešiojamųjų kompiuterių plėtrai  (2)

Kompanija „Intel“ pademonstravo, kad jos ketinimai „Ultrabook“ klasės nešiojamų kompiuterių atžvilgiu yra labai rimti. Procesorių gigantas įsteigė fondą „Ultrabook Fund“ su pradiniu 300 mln. JAV dolerių kapitalu, kuris užsiims itin portabilių nešiojamųjų kompiuterių bei jų komponentų kūrimu ir tobulinimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosios investicijos bus skirtos kompanijoms, kuriančioms „Ultrabook“ kompiuterius, taip pat programinei įrangai, skirtai išnaudoti tokių nešiojamųjų kompiuterių privalumus, kurti. Visos šios lėšos bus įsisavintos per maždaug trejus ar ketverius metus.

„Ultrabook'ai“ taps svarbia inovacijų sritimi visai kompiuterių pramonei, kuri vertinama maždaug 261 mlrd. JAV dolerių, – teigė Arvind Sodhani, „Intel Capital“ vadovas bei vykdantysis „Intel“ viceprezidentas. – „Intel Capital Ultrabook“ fondas investuos į tokias kompanijas, kurios kurs technologijas, padedančias revoliucingai keisti kompiuterius ir paversti dabartinius mobiliuosius kompiuterius į įrenginius, kuriuos ateityje naudos visi.“

„Intel“ planuoja tris perėjimo prie „ultrabook'ų“ fazes. Pirma – iki švenčių sezono sukurti lengvus ir plonus nešiojamuosius kompiuterius su „Intel Sandy Bridge“ procesoriais, kurių kaina turėtų būti tokia, kad šie kompiuteriai taptų masiniais. Antra fazė – įrenginių su „Ivy Bridge“ sukūrimas, kurie debiutuos 2012 m. Tuo tarpu 2013 m. įžengsime į trečią fazę, kada „ultrabook'ai“ gaus „Haswell“ procesorius, kurie vartos dvigubai mažiau energijos, nei dabartiniai modeliai.

Akivaizdu, kad tokie procesorių giganto agresyvūs veiksmai „Ultrabook'ų“ atžvilgiu rodo susirūpinimą dėl itin staigaus planšetinių kompiuterių populiarėjimo, o šioje rinkoje „Intel“ vietos kol kas neatsiranda. Be to, pareiškimai iš Kupertino, kad „Apple“ gali atsisakyti „Intel“ procesorių, tik dar labiau motyvuoja „Intel“ imtis kurti naują rinką savo produkcijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: