10 „Google+“ privalumų lyginant su kitomis socialinėmis svetainėmis  (30)

Rugpjūčio pradžios, naujoji „Google+“ svetainė jau turi 25 mln. užsiregistravusių lankytojų, taigi šis tinklas pretenduoja tapti sparčiausiai augančiu socialiniu tinklalapiu. Žinoma, pati „Google“ minėtąją informaciją dar turi patvirtinti oficialiais duomenimis. Tuo tarpu galime apžvelgti, kuo „Google+“ išsiskiria iš savo konkurentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neoficialiais duomenimis pranešama, kad didžiausią vartotojų „ratą“ sudaro technologai ir informacinių technologijų inžinieriai, pradedant kaip bebūtų keista populiariausiu tinklo naudotoju „Facebook“ įkūrėju Marku Zuckerbergu ir baigiant „Google“ įkūrėjais Sergey Brinu ir Larry Page. Tačiau kyla klausimas, kodėl šiame socialiniais tinklapiais perkrautame technologijų pasaulyje, žmonės turėtų rinktis būtent „Google+“? Į šį klausimą ir pabandysime atsakyti.

Nors „Google+“ yra „smagi“ socialinė svetainė, išskirti jos privalumus yra nemenkas iššūkis. Apskritai, pagrindinės svetainės funkcijos yra panašios į kitų analogiško turinio tinklalapių teikiamas paslaugas, t. y. žinučių rašymas, nuotraukų, video klipų ir internetinių nuorodų talpinimas iš interneto arba jūsų mobiliojo telefono. Taigi kur slypi pagrindinis skirtumas tarp šių svetainių? Galima išskirti 10 pagrindinių bruožų – spręskite patys, ar to pakanka, siekiant pritraukti naujų vartotojų.

  1. „Ratai“ (angl. circles)
    „Google+“ vartotojai tikina, kad jiems priimtinesnis „Google+“ kontaktų rūšiavimas, lyginant su „Twitter“ ar „Facebook“ svetainėmis. „Google+“ vartotojai raginami susikurti savo draugų ar pažįstamų „ratus“ (angl. circles), kaip antai „bendradarbiai“ ar „šeimos nariai“, su kuriais jie norės dalintis specifine informacija. „Tokie „ratai“ leidžia man atsieti šeimyninį, asmeninį gyvenimą nuo darbinio“, – aiškina „Google+“ vienas svetainės fanų Richardas Waldenas.
  2. Privatumas
    „Google+“ vartotojai sako, kad jiems kur kas lengviau naudotis privatumo parametrais nei kitose svetainėse. Kad ir kaip būtų keista, patys „Google+“ profiliai negali būti privatūs. Vis tik, minėtųjų „ratų“ dėka, galima nustatyti, kurie pažįstamieji ar draugai gali sekti ir matyti jūsų talpinamą informaciją ir atnaujinimus. „Pati galiu kontroliuoti, kas matys mano pranešimus“, – sako kita tinklo naudotoja Jen Delisle.
  3. Ilgesni pranešimai (angl. „post“)
    Kalbant apie glaustumą, „Twitter“ turbūt galėtume pavadinti „glaustumo karaliumi“, bet Wardas Andersonas sako, kad „Google+“ čia turi pranašumą. Pastaroji svetainė suteikia didesnį simbolių limitą – vartotojai gali rašyti kelias teksto pastraipas, tuo tarpu „Twitter“ vartotojai vos kelis sakinius.
  4. Jokių reklamų
    „Google+“ vartotojai, įskaitant ir Dave Francis Rotaquio, džiaugiasi, kad svetainė, bent jau šiuo metu nėra atakuojama reklaminiais klipais ir nuorodomis. Lyginant su „Facebook“ ir „Twitter“, „Google+“ yra viena iš nedaugelio sėkmingai veikiančių socialinių tinklapių, kurių veikla nėra trikdoma reklamomis. Kita vertus, tai negali tęstis amžinai; juk „Google“ yra vienas didžiausių komercinių tinklapių.
  5. Vaizdo pokalbiai grupėse
    Norite matyti ir bendrauti su 10 draugų vienu metu? „Google+“ suteikia tokią galimybę, tereikia spustelėti funkciją, nurodančią „grupės vaizdo pokalbis“. „Facebook“ taip pat suteikia video skambučių funkciją („Skype“ dėka), bet pokalbiai grupėmis čia nėra įmanomi. Beje, „Google“ integravo dar vieną naujovę: vienu metu galite bendrauti su draugais ir žiūrėti video klipus iš „YouTube“ svetainės.
  6. Jokių „Farmville“
    „Google+“ neseniai pridėjo seriją naujų žaidimų, kurie, greičiausiai, netenkina kitų socialinių svetainių kūrėjų. „„Google+“ žaidimai nėra tokie erzinantys, – sako Inniya Kim, – jūs galite sudėti visus žaidimų atnaujinimus į atskirą skirtuką ir tai jūsų daugiau netrikdys. Taigi jei „Farmville“ kada nors ir „ateis“ į „Google+“, kai kurie gali šį žaidimą palaikyti „kenkėjišku“.
  7. Didesnės nuotraukos
    Kai kurie „Google+“ vartotojai teigia, kad šis tinklalapis greitai taps nuotraukų talpinimo lyderiu. Čia nuotraukos matomos per visą kompiuterio ekraną.
  8. Malonus personalas
    Kas sakė, kad internetiniams tinklalapiams nereikia malonaus klientų aptarnavimo? „Google+“ kūrėjai aktyviai dirba, kad atsakytų į visų vartotojų rūpimus klausimus ir reaguoja į jų kritiką. Robas Michaelis tiki, kad tai leidžia „Google+“ jaustis komunikabilia socialine svetaine.
  9. Mažiau netvarkos
    Vieni sako, kad tai dėl reklamų stokos, tačiau kiti tikina, kad baltas ir švarus „Google+“ darbalaukis suteikia estetišką vaizdą.
  10. Integruoti visi „Google“ produktai
    Naudodamiesi „Google+“, galite naudotis ir visomis kitomis „Google“ paslaugomis, pradedant elektroniniu paštu „Gmail“ ir baigiant „Google“ kalendoriumi. „„Google“ tinklapį tereikėjo papildyti socialine „Google+“ paslauga ir šiuo metu viskas veikia kaip viena darni visuma“, – sako Josiah Stone.

    Originalaus straipsnio autorius Pete Cashmore yra „Mashable“ technologijų naujienų blogo įkūrėjas ir generalinis direktorius. Jis taip pat rašo straipsnius apie socialinius tinklalapius ir naujausias technologijas CNN.com

    Pasidalinkite su draugais
    Aut. teisės: TV3
    TV3
    (0)
    (0)
    (0)

    Komentarai (30)