Paviešinta dalis informacijos apie „Windows Phone 8“ OS  (2)

„Microsoft“ ir „Nokia“ kompanijoms toliau nesiseka išvengti slaptos informacijos nutekėjimų. Interneto portalas „Pocketnow“ praneša peržiūrėję specialų vaizdo klipą, skirtą supažindinti „Nokia“ partnerius su būsima „Windows Phone 8“ operacine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog šiame vaizdo klipe yra supažindinama su naujovėmis, atkeliausiančiomis su „Windows Phone 8“ (kodinis pavadinimas „Apollo“) atnaujinimu. Detalų instruktažą pravedė pats „Windows Phone“ komandos siela Joe Belfiore.

Pokyčiai techninės įrangos srityje

Joe Belfiore išdavė, kad gamintojai turės daugiau pasirinkimo galimybių iš techninės pusės. „Windows Phone 8“ techninė įranga bus lankstesnė ir pasiūlys daugiau įvairovės. Su „Apollo“ atnaujinimu gamintojams bus leista diegti dviejų ir daugiau branduolių turinčius procesorius. Kartu su jais, „Microsoft“ leis naudoti keturias skirtingas ekrano raiškas, taip atsižvelgiama į šiandienines išmaniųjų telefonų mados tendencijas, kuomet populiarėja telefonai, turintys itin didelės raiškos ekranus. Kartu su visomis gėrybėmis, gamintojai savo telefonuose galės pasiūlyti išplečiamą atmintį su „MicroSD“ kortelėmis. Ši vieta buvo „Windows Phone“ operacinės sistemos achilo kulnas, kadangi vartotojai negalėdavo išplėsti telefonų atminties su „MicroSD“ kortelėmis, o jų pakeitimas reikšdavo visišką duomenų netekimą, nes telefonas būdavo gražinamas į pradinę veikimo būseną.

„Nokia“ glaudžiai dirba su „Microsoft“ užtikrindami, kad būsimieji atnaujinimai adresuos pačias svarbiausias problemas ir leis gaminti įspūdingiausius telefonus. Kartu su šiomis reikšmingomis naujovėmis atkeliaus ir „Nokia“ aktyviai propaguojama „NFC“ technologija. Pranešama ir apie dokumentų dalinimosi galimybę tarp įvairiausių prietaisų: planšečių, nešiojamų kompiuterių, telefonų ir kitų prietaisų. Visi šie pokyčiai techninės įrangos srityje yra daromi dėl to, kad „Windows Phone“ telefonai nenusileistų savo varžovams iš techninės pusės.

Integracija su „Windows 8“

„Windows Phone 8“ ne tik dalinsis panašia išvaizda su naujos kartos planšečių ir kompiuterių operacine sistema, bet ir didžiąją dalimi sistemos kodų. Programuotojai galės dar kartą panaudoti savo „Windows 8“ skirtų programėlių kodus, kuomet bus atliekamas jų perkėlimo procesas į „Windows Phone 8“ OS. Joe Belfiore paminėjo apie panašią branduolio (angl. Kernel) struktūrą, įvarius patobulinimus saugumo, multimedijos ir kitose srityse.

Dar viena naujovė – atnaujinta „ActiveSync“ paslaugos versija, kuri turėtų pakeisti „Zune“, kuomet vartotojai norės sinchronizuoti savo dokumentus su kompiuteriais, planšetėmis.  „Xbox Companion“ programėlė atkeliaus ir į „Windows 8“, o patobulinta „SkyDrive“ debesų technologijos versija leis dar patogiau laikyti failus „debesyje“ ir juos pasiekti iš įvairių prietaisų. Joe Belfiore kaip pavyzdį davė muzikos failų sinchronizaciją. Žmonės nusipirkę „Windows Phone“ telefonus galės nesirūpinti muzikos perkėlimu, nes visa muzika jau bus telefone, tam nereikės net sinchronizacijos su kompiuteriu.

„Microsoft“  šiems metams yra numatę pristatyti naują savo požiūrį į įvairius produktus. Šiuo metu matomos pastangos vienijant įvairių produktų išvaizdą, bet ateityje viskas neapsiribos tik dizainu.

Programėlių pasiūla

„Microsoft“ tikisi peržengti 100,000 programėlių ribą iki tol, kol bus išleista „Windows Phone 8“ operacinė sistema (programėlės, kurios pritaikytos prie „Windows Phone 7.5“ OS). „Apollo“ atnaujinimas pasirodys vasaros pabaigoje arba rudens laikotarpiu. Šiuo metu visos "strėlės" krypsta į rugsėjo mėnesį. Kartu su šiuo atnaujinimu bus pristatyta galimybė kurti „savuoju kodu“ (angl. Native code), šis pokytis leis programuotojams pristatyti galingesnes programėles ir lengviau jas perkelti iš „Android“ ir „iOS“ operacinių sistemų.

„Windows Phone 8“ pristatys daug pokyčių programėlių srityje. „WP8“ ir „Windows 8“ programėlės galės tarpusavyje komunikuoti, o „Skype“ paslaugos bus integruotos į operacinę sistemą, tad paskambinti ar parašyti draugui bus itin nesudėtinga. Tikėtina, jog su „WP8“ atkeliaus naujesnė „Skype“ mobiliosios programėlės versija, tačiau čia šaltinių informacija išsiskiria. Kameros programėlė turės atnaujintą dizainą, bet gamintojai jį galės pakeisti savo nuožiūra, tą patį galės atlikti ir specialios programėlės. Papildomai gamintojai galės lengviau integruoti savus pokyčius į kameros programėlę.

Duomenų tvarkymas / Interneto naršyklė

Viena iš didžiausių naujovių, kurios atkeliaus su „WP8“ bus „DataSmart“ funkcija, kuri sieks sumažinti mobiliojo interneto išteklius. „Windows Phone 8“ sugebės automatiškai prisijungti prie „Wi-Fi“ priegos taškų, taip sumažindama mobiliojo interneto srautus. „Local Scout“ funkcija leis žemėlapyje pamatyti nemokamų prieigos taškų vietas, o visa informacija, susijusi su duomenų naudojimu bus prieinama per „Live Tile“.

Kartu su „Windows Phone 8“ atkeliaus ir atnaujinta naršyklė. „Internet Explorer 10“ mobili versija bus kiek pakeista, siekiant sumažinti duomenų išteklių naudojimą. Pranešamas efektyvumas - 30% mažesnis duomenų srauto išnaudojimas. „Local Scout“ sugebės rasti lankytinas vietas, pritaikant jas prie vartotojo skonio.

Verslo paslaugų palaikymas

„Microsoft“ atsigręš ir į verslininkus, didžiąsias korporacijas. „Windows Phone 8“ pasiūlys pluoštą reikalingų atnaujinimų šiame skyriuje, kurie leis palaikyti visas verslui svarbias funkcijas.  Manoma, kad „Apollo“ atnaujinimas bus toks pat didelis šuolis, koks buvo tarp „Windows Mobile“ ir „Windows Phone“ operacinių sistemų, bet šį kartą jis bus toks, kad "būtų pralenkti konkurentai ir būtų pristatytos naujovės, kurių reikalavo vartotojai". Na, o kaip tai pavyks realybėje, žiūrėsime jau netolimoje ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: WPCentras.lt
WPCentras.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: