Pirmojo asmens šaudyklės gerina regėjimą?  (14)

Kanados mokslininkai neseniai padarė išvadą, jog žaisdami pirmojo asmens šaudykles, galite pagerinti savo regėjimą, praneša interneto portalas „Game Informer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai eksperimentui pasitelkė šešis pacientus, kurie turėjo regos sutrikimų, ir pasiūlė jiems 40 valandų per mėnesį gydymo kursą. Kurso metu reikėjo žaisti gerai žinomą pirmojo asmens šaudyklę „Medal of Honor“. Eksperimento dalyviai visą mėnesį žaidė dvi valandas per dieną, penkias dienas per savaitę.

Daphne Maurer, Kanados McMaster universiteto tyrimo grupės vadovė, teigė, jog prie žaidimo praleistas laikas buvo ribojamas sąmoningai, kadangi nenorėta, jog pacientams išsivystytų priklausomybė šiam žaidimui. Čia turbūt slypi paslaptis, kodėl buvo pasirinktas būtent „Medal of Honor“, o ne šiuo metu jau kultiniais tapę „Battlefield 3“ ar „Call of Duty: Modern Warfare“.

Po mėnesio konstatuota, jog regėjimas pagerėjo penkiems iš šešių eksperimento dalyvių. „Jie daug lengviau galėjo atpažinti žmonių veidus, lygiai taip pat, kaip ir smulkesnį raštą bei taškų judėjimo kryptį. Iš esmės, tiriamųjų regėjimas pagerėjo tiek, jog jie gali perskaityti garsiąją Golovino-Sivcevo lentelę dviem eilutėmis aukščiau. “ Žurnalistai dabar teigia, jog tai gera žinia žaidimus kuriančiai studijai „Electronic Arts“, kuri dabar prie savo šaudyklių gali prilipdyti etiketę „Gerina regėjimą!“

Daphne Maurer teigė: „Vizualinė nervų sistema yra pakankamai plastiška, kad galėtų atstatyti jungtis ir suaugus… Ir mes manome, kad tai teisinga, esant bet kurios rūšies regos defektams“.

Galiausiai kanadiečių mokslininkų grupė planuoja sukurti „idealų regėjimą gerinantį, ne brutalų žaidimą“, kadangi buvo pripažinta, jog kariniai žaidimai vis tik kenkia žmogaus psichikai. Galbūt mokslininkams nereikia nieko kurti, o tereikia jiems nurodyti konkrečius jau egzistuojančius žaidimus, pavyzdžiui, „Portal 2“ projektą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: