„Intel“: 2012 m. pasirodys mažiausiai 75 „ultrabookų“ modeliai  (4)

Korporacija „Intel“ pranešė, jog per artimiausius mėnesius prekyboje pasirodys antros kartos „ultrabook“ klasės kompiuteriai, kurie turės 22 nm „Ivy Bridge“ mikroprocesorius, priklausančius trečiajai „Core“ kartai. Pažymima, jog iki 2012 m. pabaigos dienos šviesą išvys apie 75 itin ploni ir lengvi nešiojamųjų kompiuterių modeliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie iš jų bus tikri transformeriai: jų ekranai ne tik vartysis 360 laipsnių kampu (kaip „Lenovo Ideapad Yoga“), tačiau ir sukiosis į šonus. Minimalus tokių „ultrabookų“ autonominio darbo laikas su iki galo įkrauta baterija bus penkios valandos. Prieš pat mokymosi sezono pradžią, kaip tikimasi, pačių pigiausių „ultrabookų“ kaina turėtų nusileisti iki $700 (~ 1820 lt) ribos.

„Intel“ atstovai taip pat pranešė, jog kartu su partneriais mikroprocesorių gigantas kuria ne mažiau kaip 10 planšetinių kompiuterių, kurie turės operacinę sistemą „Windows 8“. Tokie kompiuteriai turės „Intel Atom“ procesorius su nedideliu energijos suvartojimu.

2012 m. II pusėje debiutuos pirmieji planšetiniai kompiuteriai su naujos kartos „Clover Trail“ platforma. Juose bus „Cloverview“ procesoriai su „Atom“ branduoliais, pagaminti, naudojant 32 nm technologiją. Dėl nedidelio energijos suvartojimo šios mikroschemos leis įrenginiui su pakrauta baterija dirbti 8 – 10 valandų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: