„Sony PlayMemories Online“: nemokama 5 GB „debesų“ saugykla  (0)

Paskutiniuoju metu turbūt daugelis pastebėjo, jog „debesų“ saugyklos dygsta tarsi grybai po lietaus. Visai neseniai savo tarnybą „Drive“ pristatė paieškos gigantas „Google“, tuo tarpu nuo jos neketina atsilikti ir japonų kompanija „Sony“, anonsuodama savo „debesis“ – „Sony PlayMemories Online“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus nemokama tarnyba, kuri leis saugoti fotografijas, aukštos raiškos vaizdo klipus, kuriuos vėliau bus galima peržiūrėti iš bet kurio įrenginio (aišku, reikės spartaus interneto ryšio).

Reikia pabrėžti, jog tai nėra universali duomenų saugykla – palaikomi tik multimedijos failai. Egzistuoja ir kitas ribojimas – vartotojui suteikiama tik 5 GB laisvos vietos. Taip pat svarbu, jog tarnyba visiškai nemokama, jau užsiregistravusiems „Sony Entertainment Network“ tinkle, o tai tikrai patiks fotoaparatų ir vaizdo kamerų savininkams – užteks prijungti savo įrenginį prie kompiuterio ir bus galima nusiųsti reikiamą kolekciją į „Sony“ serverius. Taip pat prieinama programa „PlayMemories Home“. skirta asmeniniams kompiuteriams; ši leidžia struktūruoti ir redaguoti savo nuotraukas bei vaizdo medžiagą.

Nemokama programa „PlayMemories Mobile“ prieinama išmaniaisiais telefonais ir kitais įrenginiais, dirbančiais operacinės sistemos „Android“ pagrindu, tai irgi turėtų įvertinti „Xperia“ ir kitų kompanijos „Android“ mobiliųjų įrenginių savininkai. Galiausiai programa „PlayMemories Studio“ leis redaguoti, struktūruoti ir peržiūrėti fotografijas ir vaizdo medžiaga žaidimų konsolių PS3 pagalba.

„Sony“ pažymi, jog dabar nereikės konvertuoti savo failų, keisti jų dydžio, kad jie būtų suderinami su įvairiais įrenginiais, nes viskuo pasirūpins „PlayMemories Online“. Iki šių metų pavasario pabaigos pažadėtas ir televizorių „Sony Bravia“ ir skaitmeninių fotorėmelių „S-Frame“ palaikymas. Deja, nauja „Sony“ „debesų“ tarnyba kol kas prieinama tik D. Britanijos, Prancūjos ir Vokietijos vartotojams, tačiau reikia tikėtis, jog tai tik pradžia, ir japonai šiomis šalimis neapsiribos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: