Mobilūs AMD ir „Intel“ procesoriai prieš „Diablo III“: testų rezultatai  (11)

Turbūt daugelis norinčių įsigyti ką tik pasirodžiusį kompiuterinį žaidimą „Diablo III“ užduoda klausimą: kokią platformą pasirinkti, kad su šia galėtume išgauti didžiausią spartą? Tokį patį klausimą uždavė ir portalas „Legitreview“, kuris pratestavo kultinio „Blizzard“ projekto trečiąją dalį nešiojamuose kompiuteriuose su „Intel Ivy Bridge“ ir „AMD APU Trinity“ procesoriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudojant „Full HD“ ekrano raišką, „etaloninis“ nešiojamas kompiuteris su „AMD Trinity A10-4600M“ surinko 48 % taškų daugiau, nei modelis „ASUS N56V“, kuris turi proceosorių „Intel Core i7-3920XM“. Ekrano raiškos sumažinimas iki 1280х720 raiškos jėgų pusiausvyros nepakeitė, o tik sumažino AMD pranašumą iki 40 %. Ir toks rezultatas gautas, nors puikiai žinome, jog „Intel x86“ branduoliai savo sparta žymiai lenkia AMD sprendimą, juo labiau, naudoja pranašesnį apie technologinį procesą (22 nm prieš 32 nm). Antra išvada, kurią galima padaryti iš gautų testų rezultatų: „Intel Ivy Bridge“ su integruota „Intel HD 4000“ grafika, esant „Full HD“ ekrano raiškai, ne itin tinka žaisti apskritai: „Diablo III“ ir 17 kadrų per sekundę – ne tas rodiklis, kuris suteiks komfortą žaidimo metu.

Testavime naudotas „Intel Ivy Bridge“ mikroprocesorius „Core i7-3920XM Extreme Edition“ dirba nominaliu 2,9 GHz taktiniu dažniu, turi 8 MB L3 spartinančios atminties, ir 55 W TDP rodiklį. Jo kaina taip pat ekstremali – $1096, ir tai yra tik procesoriaus, o ne viso nešiojamo kompiuterio kaina. Taigi nuo šiol AMD turbūt turės dar vieną puikų argumentą, kokią mobilią platformą rinktis „Diablo III“ gerbėjams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: