JAV armijoje padaugėjo savižudybių  (11)

Kiekvieną dieną kur nors pasaulyje nusižudo vienas amerikiečių karys. Savižudybių JAV armijoje šiais metais padaugėjo tiek, kiek jų nėra buvę per pastaruosius dešimt metų, praneša agentūra AP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai nurodo įvairias to priežastis: kovines misijas, potrauminį stresą, piktnaudžiavimą receptiniais vaistais bei asmenines finansines problemas. Vis dažniau tarp JAV karių aktyvioje tarnyboje pasitaiko ir seksualinių išpuolių bei alkoholizmo atvejų, teigiama Pentagono paskelbtoje statistikoje.

Kadangi savižudybių procentas per praėjusius dvejus metus mažėjo, nauji duomenys yra netikėti. Naujai įkurto savižudybių prevencijos skyriaus vadovė Jackie Garrick sakė, kad nauji skaičiai kelia susirūpinimą, nes Gynybos departamentas tikėjosi gerokai mažiau savižudybių.

Per pirmąsias 155 šių metų dienas nusižudė 154 JAV kareiviai. Tai yra 18 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Ši statistika apima tik aktyvios tarnybos metu nusižudžiusius karius. Veteranų savižudybės į ją neįtrauktos.

Duomenys rodo, kad labiau į savižudybę yra linkę kariai, kurie dalyvavo keliose kovinėse misijose. Be to, tarp JAV karių vyrauja nuomonė, kad bet kol kas pagalbos prašymas yra silpnumo ženklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)