Socialinių tinklų paplitimas pasaulio žemėlapyje  (5)

Italų kilmės socialinių tinklų analitikas Vincenzo Cosenza atnaujino savo pasaulinį socialinių tinklų paplitimo žemėlapį, kuris sudarytas remiantis „Alexa“ ir „Google Trends“ duomenimis. Tyrimas vykdomas ir šis žemėlapis nuolat atnaujinamas jau trejus metus, skelbiant rezultatus du kartus per metus, birželį ir gruodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google Trends“ nepateikia duomenų apie „Google+“ socialinio tinklo populiarumą, tad jis į analizę nėra įtraukiamas. Didelių naujienų lyginant su praėjusiu pusmečiu nėra, „Facebook“ dominuoja 126 iš 137 analizuotų šalių, o šio socialinio tinklo vartotojų skaičius per šį laiką padidėjo maždaug 45 milijonais. Daugiausiai „Facebook“ vartotojų yra Europoje (232 milijonai vartotojų), toliau seka Šiaurės Amerika ir Azija, atitinkamai su 222 ir 219 milijonų vartotojų. Nepaisant tokio „Facebook“ populiarumo daugumoje pasaulio valstybių, yra ir tokių, kur pirmaujančias pozicijas užima kiti, mūsų šalyje visai negirdėti ar mažai žinomi socialiniai tinklai. Kaip pavyzdys gali būti Rusija, kur „Facebook“ užima tik trečiąją vietą populiarumo varžybose, nusileisdamas „Vkontakte“ ir „Odnoklassniki“ tinklams.

Kinijoje „Facebook‘as“ netgi nepatenka į populiariausiųjų trejetuką, čia pirmoje vietoje puikuojasi „Qzone“ su 560 milijonų vartotojų, po to seka „Tencent Weibo“ (337 milijonai vartotojų) ir trečioje vietoje likęs „Sina Weibo“ socialinis tinklas turintis 334 milijonus vartotojų bei lipantis ant kulnų antroje vietoje esančiam „Tencent Weibo“.

Mūsų kaimynė Latvija vis dar labiau linkusi naudotis savo vietiniu socialiniu tinklu „Draugiem“. Tokią pat savo šalies socialinio tinklo puoselėjimo strategiją vykdo ir vietnamiečiai, tik ten dominuoja „Zing“.

Daugelyje šalių antroje ir trečioje vietose po „Facebook“ yra išsidėstę „Twitter“ ir „LinkedIn“ socialiniai tinklai. Kiek netikėta, tačiau Europoje daug kur (Austrija, Belgija, Prancūzija, Italija, Ispanija) prizines vietas užima „Badoo“ aplenkdamas „Twitter‘į“ ir kitus konkurentus bei įsitvirtindamas antrojoje ar trečiojoje pozicijoje.

Lietuvoje, kaip ir didžiojoje pasaulio dalyje pirmauja „Facebook“, bet įdomu kokiais dar socialiniais tinklais naudojasi ir kur virtualioje erdvėje bendrauja mūsų skaitytojai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Julius Morkūnas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)