„Google“ optimizuoja „Chrome“ naršyklės darbą su operatyviąja atmintimi  (3)

Naršyklė „Google Chrome“ garsėja „JavaScript“ apdorojimo sparta lygiai taip pat, kaip ir tikrai dideliu operatyviosios atminties naudojimu. Daugybė skundų iš „netbook“ tipo nešiojamų kompiuterių ir kitų įrenginių su mažu operatyviosios atminties kiekiu vartotojų pusės privertė „Chromium“ projekto kūrėjus rimtai užsiimti šia problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naršyklės „Chrome“ architektūra numato, jog kiekvienam paleistam elementui (varikliukas, kortelės, priedai ir prijungiami moduliai) išskiriamas atskiras procesas. Teoriškai toks metodas turėtų leisti operacinei sistemai perkelti į tarpinę atmintį procesus, kurie paslėpti nuo vartotojo akių, pavyzdžiui, neaktyvias korteles. Praktika gi rodo, jog priedai blogai sąveikauja su sistemos optimizavimo mechanizmu, todėl net paprasčiausi pranešimų apie naujus el. laiškus mygtukai gali užimti kelias dešimtis megabaitų. Kovai su šiuo reiškiniu kompanija „Google“ siūlo pasinaudoti „Event Pages API“ priemone. Šia sąsaja neaktyvūs priedai savo duomenis perkelia į tarpinę atmintį ir atlaisvina vartotojui būtinus resursus. Priedai savotiškame miego režime būna tol, kol jų nepareikalauja pats vartotojas.

Paveiksliuke (antroji iliustracija) „Google“ atstovai pademonstravo priedo „Google+ Notifications“, kuris naudoja naują API, darbą. Nauja technologija leido sumažinti sunaudojamos operatyviosios atminties kiekį daugiau nei du kartus. Kol kas minėta API yra eksperimentinėje stadijoje ir dirba su „Chromium Nightly“ versijomis bei naršyklės „Google Chrome“ atnaujinimų kanaluose „Dev/Canary“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: