HP atsisako idėjos išleisti "Windows on ARM" planšetes  (0)

Portalas "eWeek" dar praėjusią savaitę ėmė svarstyti HP norą atsisakyti planų išleisti savo planšetinį kompiuterį su ARM procesoriumi. Naujienų agentūra Bloomberg, savo ruožtu, nurodydama HP atstovų komentarus, patvirtina, jog kompanija iš tikrųjų ketina susikoncentruoti ties planšetėmis su "Windows 8", kurios turi procesorius su "x86" architektūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie rinkos analitikai mano, jog būtent planšetinių kompiuterių gamintojų entuziazmo "Windows RT" platformos atžvilgiu nebuvimas privertė kompaniją "Microsoft" pasiūlyti savo nuosavą sprendimą – "Surface". Kaip pamenate, vienas iš šio planšetinio kompiuterio variantų dirba su šia operacine sistema, o aparatinės platformos pagrindą sudaro procesorius "nVidia Tegra 3" su ARM architektūra.

Tiesa, konkurento "Microsoft Surface" pasirodymas kompanijai HP nebuvo pagrindinis faktorius, kuris nulėmė tokio sprendimo priėmimą. Kompanijos atstovai teigia, jog nauji planai priimti tik dėl spaudimo iš klientų pusės.

Ir iš tikrųjų, planšetinių kompiuterių su "Windows 8" ekosistema verslo klientų akimis turėtų būti turtingesnė, o būtent į juos pagrinde ir orientuojasi kampanija HP. Aišku, gyvi dar prisiminimai ir apie negatyvią patirtį su planšete "TouchPad" su operacine sistema "WebOS". Dabar gi kompiuterių gigantas, matyt, nenori eksperimentuoti šioje sferoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)