Išmaniojo telefono valdoma planšetė „Asus PadFone“ jau Lietuvoje (Video)  (4)

Gal kada kilo mintis, jog šiandieniniai išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai neretai dubliuoja vienas kito funkcijas? Kaip tik su šia mintimi kompanija „Asus“ sukūrė „PadFone“ – planšetinį kompiuterį, kuriam mikroprocesorių ir kitą svarbią elektroniką pakeičia visiškai funkcionalus išmanusis telefonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„PadFone“ pasirodymas rinkoje buvo išties ilgai lauktas. Paskutinysis kompanijos „Asus“ išmanusis telefonas buvo operacinės sistemos „Android 2.1“ pagrindu veikiantis A10, pasirodęs prieš du metus. A10 buvo kurtas bendradarbiaujant su „Garmin“, tačiau išmaniųjų telefonų iniciatyva tarp šių kompanijų buvo baigta praėjus vos 5 mėnesiams po A10 pristatymo (nors „Asus“ ir „Garmin“ draugiškų santykių nenutraukė). Vėliau „Asus“ atvirai svarstė galimybę pereiti prie „Windows Phone“ sistemos, nors be E600 modelio prototipų daugiau gaminių nebuvo pristatyta. Žinoma, rinkoje pasirodė keletas „Eee Pad“ modelių, kuriais kompanija siekė atsiriekti planšetinių kompiuterių rinkos dalį. „PadFone“ visą rinką sukrėtė dar praėjusių metų parodos „Computex“ metu, nors, kaip buvo žadėta, gaminys 2011 metų Kalėdoms nebuvo pristatytas į prekybą. Nežiūrint į tai, kompanija turėjo laiko papildomai patobulinti gaminio programinę įrangą ir gegužės mėnesį naująjį produktą galutinai išleido į pasaulinę rinką. Jei jums jau teko girdėti šiek tiek informacijos apie šį gaminį, turėtumėte žinoti, jog „Pegatron Shanghai“ gamykloje surenkamas įrenginys susideda iš trijų pagrindinių dalių: išmaniojo telefono, planšetės „PadFone Station“ ir išplėtimo stotelės-klaviatūros „PadFone Station keyboard dock“. Pirmiausia trumpai apžvelgsime išmanųjį telefoną. Telefonas palaiko HSPA+ (WCDMA 900/2100) mobiliojo ryšio tinklus. Jame integruotas 4,3 colio įstrižainės ir 960x540 taškų raiškos „Samsung Super AMOLED“ ekranas, papildomai apsaugotas nuo fizinių pažeidimų „Gorilla Glass“ stiklu ir atspindžius mažinančia plėvele.

Įrenginys valdomas dviejų branduolių įterptine mikroprocesorine sistema (SoC) „Qualcomm Snapdragon S4“ (MSM8260A, taktinis dažnis 1,5 GHz). Taip pat numatyta 1 GB LPDDR2 operatyviosios atminties (RAM), 8 megapikselių raiškos vaizdo kamera su LED blykste, papildoma priekinė vaizdo kamera ir išimama 3,7 V darbinės įtampos 1520 mAh talpos baterija. Bazinė versija siūloma su 16GB arba 32GB vidinės eMMC flash tipo atminties plius papildomi 32GB trims metams nemokamos vietos internetinėje duomenų saugykloje „ASUS Webstorage“. Papildomai prie įrenginio galima prijungti „micro SDXC“ tipo atminties korteles, kurių dydis šiandien gali siekti 64 GB.

"PadFone" korpusas yra 128 x 65.4 x 9.2mm dydžio, o pats gaminys sveria 129g, taigi yra vienas lengvesnių rinkoje esamų išmaniųjų telefonų 4,3 colių ekrano įstrižainės klasėje. Palyginimui, panašaus dydžio "Samsung Galaxy S II" sveria vos gramu daugiau, tuo tarpu "Sony Xperia S" ir "Lenovo LePhone K2" peršoka atitinkamai iki 144g ir 145g. Iš lengvesnių modelių galima paminėti 121g sveriantį "LG Optimus L7", 119.5g sveriantį "HTC One S" ir 103g sveriantį "Panasonic Eluga" (nors šis modelis turi daug mažesnės talpos neišimamą bateriją).

Teisybės dėlei reikėtų pasakyti, jog pirmąjį į nešiojamą kompiuterį integruojamą išmanųjį telefoną pristatė "Motorola". Tačiau "Asus" variantas yra daug patogesnis ir kompaktiškesnis. Išmanusis telefonas pasiekiamas iš kompiuterio ne naudojant kokią nors specialią programėlę - tam pasinaudojama "Android 4.0" funkcionalumu, leidžiančiu dinamiškai persijungti tarp išmaniajam telefonui ir kompiuteriui skirtų vartotojo sąsajų. Tai reiškia, jog programinė įranga šiems įrenginiams yra visiškai ta pati, tiesiog sistema persijungia prie tos sąsajos, kuri yra tinkamesnė konkrečiu metu naudojamam ekranui.


"PadFone Station" iš esmės yra paprasčiausiai išorinis 10.1 colio įstrižainės ir 1280x800 raiškos IPS tipo displėjus, taip pat padengtas "Gorilla Glass" stiklu ir atspindžius mažinančia (HCLR) plėvele. Tiesa, viduje yra integruotas papildomas akumuliatorius, garsiakalbis ir 1,3 megapikselio raiškos priekinė vaizdo kamera (t.y. didesnės raiškos, nei išmaniajame telefone).


Panašiai kaip ir gimininguose "Asus Transformer" modeliuose, "PadFone" planšetė ir klaviatūros stotelė turi po 7.4V 24.4Wh bateriją (kiekvienoje po dvi 3300mAh celes). Tačiau kadangi sistema naudoja 3,7V darbinę įtampa, efektyvi vartotojui pasiekiama baterijos talpa yra oficialiai deklaruojama 6600mAh.

„PadFone“ viduje sumontuota GPS antena, kuri „Asus“ teigimu gali priimti signalus tiek iš GPS, tiek iš GLONASS navigacinių palydovų, o tai kol kas išmaniuosiuose telefonuose yra retenybė. Teigiama, jog dažniausiai įrenginys sinchronizuojasi su palydovų siunčiamais signalais per maždaug 10 sekundžių. „PadFone Station“ turi papildomą vidinę 3G mobiliojo ryšio anteną, kuri yra naudojama tuo metu, kai išmanusis telefonas sujungiamas su planšete, todėl priimamo signalo kokybė nesuprastėja. Atsiliepiant į skambučius, išmanųjį telefoną išimti iš planšetės nėra būtina. Tereikia pasinaudoti valdymui skirtame rašiklyje integruota belaide pokalbių įranga. Rašiklį su telefonu jungia „Bluetooth“ ryšys. Priimant pokalbį, rašiklis vibruoja, o pokalbio garsą valdyti galima naudojant ant korpuso integruotus valdymo mygtukus. Tiesa, tikriausiai ne vienam prireiks bent kelių sekundžių, kol sugalvosite, kaip patogiausia laikyti šį rašiklį pridėtą prie ausies. Pavyzdžiui, portalo „Engadget“ kolektyvas teigia, jog ilgiems pokalbiams tai nėra labai patogus metodas, tačiau kiti gali su tuo nesutikti. Kaip jau tikriausiai supratote, planšetė atskirų „smegenų“ neturi – juos jai atstoja tas pats į vidų įdedamas išmanusis telefonas. Planšetė be telefono sveria 724 g, tuo tarpu klaviatūros modulis sveria 635g. Sudėjus visas tris dalis į vieną sistemą, svoris sudaro iš viso apie 1,49 kg. Planšetė su įstatytu telefonu sveria 854 g – tai nėra pats mažiausias rodiklis 10,1 colio planšetinių kompiuterių segmente, tačiau svorio prieaugis nėra esminis ir, ko gero, neišvengiamas, turint omenyje patį įrenginio konstrukcijos principą. Klaviatūros modelis yra beveik identiškas planšetinio kompiuterio „Asus Transformer“ klaviatūrai. Tai yra 254 mm „chiclet“ tipo klaviatūra (92 procentai normalios klaviatūros dydžio) kartu su lietimui jautriu laukeliu ir dviem mygtukais. Korpuse numatyta 40-ies kontaktų bazinės stotelės jungtis, dvi USB jungtys, SD kortelių skaitytuvas. Išmaniojo telefono įstatymas į „PadFone Station“ yra nesudėtingas ir trunka ne ilgiau nei planšetės įstatymas į klaviatūros modulį. Įdėjus telefoną ir uždarius išorinį dangtelį, planšetė atgyja maždaug per sekundę.

"Asus PadFone" našumo duomenys - palyginimas su "HTC One S" ir "Asus Transformer Prime"

ASUS PadFone (telefonas atskirai) HTC One S ASUS PadFone (prijungus prie planšetės) ASUS Transformer Prime
Quadrant (v2) 5,354 5,053 5,318 4,137
Vellamo 2,521 2,452 2,445 1,418
AnTuTu 7,042 7,067 6,886 10,269
SunSpider 0.9.1 (ms) 1,611 1,742 1,623 1,861
GLBenchmark Egypt Offscreen (fps) 55 57 55 68
CF-Bench 9,571 9,547 9,456 11,861
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (4)