"Ultrabook" kompiuteriuose gali būti įdiegtas vartotojo identifikavimas pagal širdies ritmą  (0)

Nauju "Ultrabook" tipo nešiojamų kompiuterių plėtros etapu po sensorinio ekrano pasirodymo, "Intel" atstovų teigimu, taps valdymo balsu sąsaja ir galimybė atpažinti vartotojų gestus. Neatmetama idėja kompiuterius papildyti identifikavimo pagal širdies ritmą technologija - "Intel" jau įsigijo šią sritį tyrinėjančią kompaniją "IDesia Biometrics".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš principo, šios technologijos gali būti susietos su bet kuriuo nešiojamų kompiuteriu, tačiau būtent "Intel" proteguojami "Ultrabook" įrenginiai gali tapti realiausiu poligonu šių sprendimų testavimui.

Kaip teigia izraeliečių leidinys Globes, kompanija "Intel" už keletą milijonų JAV dolerių įsigijo vietos kompaniją "IDesia Biometrics", kuri specializuojasi technologijų, skirtų atpažinti žmogų pagal jo širdies ritmą, kūrime. Pastaroji charakteristika, metodikos autorių teigimu, yra ne ką mažiau unikali, nei žmogaus pirštų atspaudai, ausų forma arba akies rainelės piešinys. Be to, žmogaus širdies ritmą tikrai sunku suklastoti.

Darbui su šiuo „biometriniu parašu“ užteks paprasčiausiai uždėti pirštą ant specialios metalinės plokštelės – sensoriaus. Iš esmės, pastaroji technologija gali būti naudojama ne tik vartotojų identifikavimui, tačiau ir širdies ir kraujagyslių veiklos sutrikimų diagnostikai. Kaip būtent "Intel" pasinaudos įsigyta technologine baze,  kol kas nepatikslinama. Negalima atmesti galimybės, jog nauja technologija bus įdiegta ne viename "Intel" produkte, kadangi amerikiečių kompanija taip pat aktyviai domisi ir sveikatos apsaugos sritimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)