Bill Gates: „Apple“ derėtų atkreipti dėmesį į planšetes „Surface“  (5)

Formaliai žiūrint, planšetiniai kompiuteriai „Surface“ mažai kuo skiriasi nuo daugumos šios kategorijos produktų, jei nežiūrėtume į operacinę sistemą, o taip pat dvi skirtingas klaviatūras, kurios siūlomos kaip papildomi priedai. Vis tik, jei tikėti vieno iš „Microsoft“ įkūrėjų Bill Gates žodžiais, šis planšetinis kompiuteris yra „gana unikalus gaminys“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš „Microsoft“ įkūrėjų ir ankstesnis kompanijos vadovas tvirtina, jog „Surface“ – tai naujas formatas, kurį jis vadina „jaudinančiu“. Įrenginys apjungia planšetinio ir tradicinio kompiuterio privalumus. Bill Gates seniai svarstė apie planšetinio kompiuterio sukūrimo idėją, tačiau praktikoje „Apple“ vadovas Steve Jobs sugebėjo jį aplenkti. B. Gates taip pat išsakė gana įdomią frazę, jog „yra didelė tikimybė“, kad „Apple“ gali sukurti įrenginį, primenantį „Surface“.

Reikia pažymėti, jog idėją apjungti viename įrenginyje nešiojamą kompiuterį ir planšetę ne kartą kritikavo ne tik dabartinis „Apple“ vadovas Timas Cookas, tačiau ir jo pirmtakas Steve'as Jobsas. Dar daugiau, Timas Cookas mano, jog planšetiniai kompiuteriai yra patogūs žmonėms, kurių „neslegia tradicinių asmeninių kompiuterių patirtis“ (o jutiklinius ultrabookus apskritai pavadino bandymu apjungti šaldytuvą ir skrudintuvę), tuo tarpu Bill Gates teigia, jog infrastruktūros perėmimas yra vos ne pagrindinis „Surface“ privalumas. Atsižvelgiant į šiuos nuomonių skirtumus, Bill Gates prognozę, kad „Apple“ gali nukopijuoti naująjį „Microsoft" produktą, vargu ar galima vadinti realistiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)