„Samsung“ skundas atmestas: JAV gyventojai laikinai negalės įsigyti „Galaxy Tab 10.1“ planšečių  (2)

Praeitą savaitę JAV apygardos teismo priimtas sprendimas sustabdyti „Galaxy Tab 10.1“ planšetės prekybą visoje šalies teritorijoje lieka galioti — „Samsung“ skundas dėl šio draudimo šį antradienį buvo atmestas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečiai įsigyti šio įrenginio negalės iki galutinio teismo sprendimo „Apple“ ir „Samsung“ konflikte dėl dizaino patentų, skelbia portalas Mashable.com. Pietų Korėjos kompanija yra kaltinama nukopijavusi „iPad“ produkto dizainą ir pritaikiusi jį „Galaxy Tab 10.1“ įrenginiui.

Prekybos draudimas negalioja naujausiam planšetės modeliui „Galaxy Tab 10.1 II“, tačiau atskiru sprendimu yra taikomas ir išmaniajam telefonui „Galaxy Nexus“. Pastarasis šiuo metu yra vienintelis mobilusis įrenginys rinkoje, kuriame veikia naujausia „Android Jelly Bean“ operacinė sistema.

Be to, „Apple“ pateikė prašymą iki galutinio bylos išnagrinėjimo uždrausti prekiauti ir „Samsung“ flagmanu – „Galaxy S III“ išmaniuoju telefonu. Kol kas nėra žinoma ar teismas uždraus prekybą ir šiuo produktu.

Pirmasis bylos tarp „Apple“ ir „Samsung“ nagrinėjimo posėdis įvyks Kalifornijos valstijoje, liepos 30 dieną. Tai tik viena iš daugybės su patentais susijusių bylų – nesutarimai tarp šių korporacijų tęsiasi jau daugiau kaip metus ir yra apėmę keturis pasaulio žemynus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)