Išsiaiškinta incidento su užsidegusiu „Samsung Galaxy S III“ priežastis  (13)

Praėjusio mėnesio pabaigoje pasirodęs pranešimas apie užsidegusį išmanųjį telefoną „Samsung Galaxy S III“ gana rimtai suneramino P. Korėjos elektronikos gigantą, kuris tučtuojau pradėjo aiškintis incidento aplinkybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vartotojas iš Airijos tuomet pranešė, jog jo telefonas užsiliepsnojo pats, be jokio pašalinio poveikio. Tuo metu mobilusis įrenginys buvo patalpintas specialiame laikiklyje, taigi vartotojo traumų išvengti pavyko. Sudegęs telefonas buvo grąžintas kompanijai, kuri iš karto nedavė airiui pakaitinio įrenginio, kol nebus baigtas tyrimas, kas gi įvyko iš tikrųjų.

Ekspertizės metu, kurią atliko britų organizacija „Fire Investigations UK“ (būtent su ja „Samsung“ yra sudariusi kontraktą ), buvo išsiaiškinta, jog išmanusis telefonas užsidegė dėl išorinio poveikio, t. y. jokių aparatinės dalies defektų nebuvo rasta. Tyrimo metu buvo pasinaudota dar keliais „Galaxy S III“ egzemplioriais, įskaitant ir tą, kuris užsidegė. Atsižvelgiant į pažeidimo charakterį, ekspertai nustatė, jog „Samsung Galaxy S III“ greičiausiai užsidegė dėl to, jog (dėmesio!) buvo patalpintas į mikrobangų krosnelę. Pastarosios bangų dažnis sutapo su telefone veikiančios „Bluetooth" mikroschemos, tokiu būdu buvo pažeista aparatinė dalis.

„Samsung Galaxy S III“ savininkas iš Airijos nebuvo labai drąsus ir atsisakė savo pretenzijų, o vėliau viename iš forumų paaiškino, jog kažkas iš jo draugų mikrobangų krosnelėje taip pabandė išdžiovinti telefoną, nes šis pateko į vandenį. Šį incidentą vartotojas pavadino „kvaila klaida“. O mes dar kartą galime įsitikinti, jog neseniai pasirodęs „Apple“ patentas, aprašantis telefono viduje esantį vandens detektorių, yra būtinas dalykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: