Mažai kam žinomas kinų mikroprocesorius davė į kaulus „Snapdragon S4“  (1)

Pasauliui nedaug žinomos kinų kompanijos „Fuzhou Rockchip Electronics“ anksčiau išleisti procesoriai negalėjo būti vadinami konkurentais tokiems grandams, kaip „Qualcomm Snapdragon“, „Nvidia Tegra“, TI OMAP ir „Samsung Exynos“. Tačiau dabar kompanija ketina rinkai pasiūlyti didelės spartos procesorių „RK 3000“ seriją, kuri rimtai varžysis su pajėgiausiais mobiliosios rinkos atstovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Fuzhou“ iki šiol daugiausiai buvo žinoma kaip itin taupių puslaidininkių mikroschemų, skirtų biudžetiniams planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams, taip pat skaitmeninių rėmelių ir panašių įrenginių gamintoja. Parodoje „Computex Taipei 2012“ kinai pristatė pirmuosius produktus su 2 branduolių procesoriumi RK3066. Pastarieji turi kelis „ARM Cortex-A9“ architektūros branduolius ir „GPU Mali-400MP“. Rodos, tai nėra pačios pažangiausios technologijos, o iš jų spartos negalime tikėtis neįmanomų dalykų, ypač atsižvelgdami į 40 nm gamybos procesą. Vis tik testų rezultatai (žemiau pateikta iliustracija) pasirodė ne tokie vienareikšmiai. Programoje „Basemark 2.0 ES Taji“ planšetiniai kompiuteriai su RK3066 parodė neįtikėtinai rimtą konkurenciją savo daug garsesniems priešininkams, ypač esant ekrano raiškoms 1024×768 ir 1280×800. Užnugaryje pasiliko netgi „Qualcomm Snapdragon S4“ su „Cortex-A15“ architektūros branduoliais (pastarasis, pavyzdžiui, įdiegtas į JAV skirtą „Samsung Galaxy S III“ versiją).

Nuo šiol „Rightware PowerBoard“ rezultatų sąraše, remiantis „Basemark 2.0 ES Taji“ pasiekimais, pirmas tris vietas užima neseniai su RK3066 išleisti planšetiniai kompiuteriai. Pastarasis testas matuoja 3D grafikos produktyvumą; remiantis gautais rezultatais, naujieji planšetiniai kompiuteriai gali pasigirti 30 FPS sparta, esant Full HD (1920×1080) raiškai. Taigi visai tikėtina, jog dar viena kinų kompanija sugalvos pakovoti už IT industrijos giganto titulą. O konkurencija, kaip žinia, yra tik į naudą galutiniams vartotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)