Lietuvius domina gestais valdoma planšetė  (2)

Lytėjimui jautrūs ekranai ir kompiuteriai, valdomi pirštų baksnojimais? Prašyčiau! Tai vakarykštės technologijos. Jau artimiausiu metu galėsime tingėti pilnavertiškai. Bendrovė „Qualcomm“ pristatė gestais valdomą planšetinį kompiuterį. Beje, pasirodo šiuo įrenginiu itin domisi ir lietuviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natūrali vartotojo sąsaja (kai su kompiuteriu bendraujame balsu ir gestais) tampa vis populiaresnė. Nuo šiol ją aptiksime ir planšetėse. Bendrovė „Qualcomm“ sukūrė planšetę, kuri leis jūsų pirštams ilsėtis. Poilsį garantuos atnaujintas „Snapdragon“ procesorius, užtikrinantis panašias valdymo gestais galimybes kaip ir „Microsoft Kinect“ jutiklis. Vartotoją stebės įrenginio priekyje įmontuota vaizdo kamera, tad šiam mostelėjus – bus vykdoma komanda.

Siūlome peržiūrėti keletą vaizdo įrašų, kuriuose vaizduojami galimi šios technologijos pritaikymo variantai. Juk gestais varyti receptų knygą, kai rankos miltuotos yra gerokai paprasčiau.


Bet ar gestus galima panaudoti ne tik žaidimams ir puslapiams vartyti? „Taip!“, teigia Kęstutis Gardžiulis, bendrovės „Etronika“ generalinis direktorius. Pasak K. Gardžiulio Lietuvos bendrovės jau senai laukė kažko panašaus, kadangi lietuviai gan aktyvūs šioje srityje ir gali pasigirti sukūrę ne vieną gestais valdomą programą. Tačiau iki šiol trūko įrenginių, galinčių interpretuoti žmogaus rankų judesius.

„Įrenginių panašių į „Qualcomm“ tik daugės. Po kelių metų vargu ar rasime naują kompiuterį, kuris nesugebėtų atpažinti žmogaus judesių ir balso. Mojuosime kompiuteriui darbe, televizoriui namuose ir planšetei pramogaujant“ – įsitikinęs K. Gardžiulis.

Bendrovė „Etronika“ pirmoji pasaulyje sukūrė balsu ir gestais valdomą bankininkystės sistemą, taip išgarsindama Lietuvos vardą. Be „Etronikos“, gestais valdomas programėles Lietuvoje kuria ir bendrovė „Gluk Media“. Taip pat ne vieną šaunų projektą pademonstravo ir Kauno technologijos universiteto studentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)