Hakeriai pavogė virš 12 mln. „Apple iOS“ įrenginių identifikatorių. Iš kur?  (23)

Naujienos apie ką nors vis pavagiančius programišius jau tapo kasdieniu reikalu, ir kartais tame nematyti jokios naujienos – viena niūri realija. Tačiau pastaroji žinutė patraukė dėmesį netgi ne garsia nukentėjusia kompanija, o tuo, kaip buvo pavogta jai priklausanti slapta informacija. Taigi apie viską iš eilės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hakeriai viešai išplatino vieną milijoną ir vieną įrašą (1000001) iš gautos daugiau nei 12 milijonų UDID (unikalių įrenginių identifikatorių) bazės, kuri susijusi su „Apple“ produktais, veikiančiais programinės platformos „iOS“ pagrindu. Kai kurie įrašai nurodė tik patį identifikatorių, tačiau kai kurie buvo susieti su „iOS“ įrenginių savininkų duomenimis (vardu ir pavarde, mobiliojo telefono numeriu, elektroniniu ir gyvenamosios vietos adresu ir t. t.).

Dėmesio, klausimas: iš kur hakeriai galėjo gauti tokią informaciją? Kadangi niekas neatspėjo, pasipasakojo patys programišiai. Jie tvirtina, jog duomenų bazė „NCFTA_iOS_devices_intel.csv“ failo pavidalu buvo pavogta (pasinaudojus JAVA pažeidžiamumu) iš nešiojamo kompiuterio, kuris priklauso FTB specialiajam agentui Christopher K. Stangl.

Kodėl hakeriai viešai išplatino tokią „jautrią“ informaciją? Jų teigimu, jiems nusibodo rėkti kiekvienoje tarpuvartėje, jog FTB masiškai naudoja paprastų piliečių mobiliuosius įrenginius jų pačių sekimui, ir kad stambios korporacijos, tokios kaip „Apple“, visais būdais padeda valstybinėms struktūroms ir jų specialiesiems/slaptiems padaliniams atlikti tokius veiksmus. Taigi abejojantiems tai bus eilinė priežastis susimąstyti apie jų „iPhone'o“ saugumą, su kuriuo jie jau seniai tapo neišskiriamai draugai.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)