Italijos sostinėje Romoje bus atidarytas Video Žaidimų Muziejus  (0)

Greitu metu ant septynių kalvų stovintis miestas turėtų tapti viso pasaulio video žaidimų Meka: Italijos sostinėje Romoje atsidarys pirmasis pasaulyje video žaidimų muziejus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"VideoGameMuseum" (sutrumpintai – ViGaMus) yra istoriniame miesto centre, netoli Pjaca Macinio aišktės. Muziejaus fasado išorė padengta retro stiliaus konsolių ekranais, o šalia esanti gatvė apšviečiame neoniniais ateiviais iš "Space Invaders" žaidimo. Bendras muziejaus plotas sudarys daugiau nei 1000 kvadratinių metrų. Čia bus galima pamatyti laikinas parodas, taip pat nuolatines ekspozicijas, susijusias su video žaidimų istorija ir technologijomis. Be to, "ViGaMus" bus įrengti seminarų ir konferencijų salės. Muziejaus vadovybė ketina sukurti pačias palankiausias sąlygas visiems video žaidimų gerbėjams, o taip pat pritraukti su skaitmeninių pramogų industrija dar nesusipažinusių žmonių dėmesį.

Muziejaus atidarymas įvyks neeilinio renginio Italian "Videogame Developer Conference" metu, kuriame svečiai (tiek nacionalinio, tiek ir tarptautinio mastelio) aptars praeities, dabarties ir ateities video žaidimus. Iš pakviestų žvaigždžių atvyks tokios legendos, kaip "Dino Dini", futbolo simuliatoriaus "Kick Off" kūrėjas, ir Martin Hollis, kuris išgarsėjo šaudyklių "GoldenEye" ir "Perfect Dark" dėka.

"ViGaMus" lankytojams duris atvers 2012 m. spalio 20 d. Muziejaus interneto puslapyje esantis skaitliukas jau skaičiuoja likusias sekundes.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)