Priverstinis telefono užmigdymas: ar nebus pažeistos visuomenės teisės?  (20)

Kompanijai „Apple“ buvo suteiktos teisės į technologijos, kuria pasirinktoje teritorijoje galima išjungti tam tikras telefono funkcijas ar įjungti atitinkamos aplinkos režimą, patentą. Įvairiuose interneto puslapiuose ir forumuose kilo diskusijos, ar įgyvendinus šią technologiją, nebus pažeidžiamos žmonių teisės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtoji technologija gali „užmigdyti" telefoną ar įjungti begarsį režimą tam tikroje vietoje. Taip galima išjungti garsą kino teatre, apriboti galimybes naudotis telefono kamera naujų produktų pristatymuose ar visiškai jį išjungti lėktuve, ligoninėje ir pan.

Apple teigia, kad žmonės dažnai nepaiso įspėjimų nesinaudoti mobiliaisiais telefonais, kurių skambučių melodijos sutrikdo susirinkimus, filmų pristatymus, religines apeigas, vestuves, laidotuves, akademines paskaitas ar tiesiog trukdo ieškant ramaus poilsio. Kompanija mano, kad mobilieji prietaisai naudojami netinkamose vietose erzina, kelia nepasitenkinimą ir net gali būti pavojingi.

Bet ar neatsitiks taip, kad pasinaudojus šia technologija, žmonės nebegalės įamžinti svarbių įvykių, tokių kaip mitingai, eitynės, vieši renginiai, ar tiesiog nufilmuoti neteisėtus pareigūnų veiksmus ir operatyviai pasidalinti informacija su kitais, nes bus išjungtas priėjimas prie soc. tinklų ar visiškai atimta galimybė naudotis net pagrindinėmis telefono funkcijomis?

Ką manote apie šią technologiją ir jos panaudojimo galimybes? Ar nebus ja piktnaudžiaujama ?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Arina Pakosaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)