TDK technologija leis padidinti standžiųjų diskų talpą iki 10 TB  (0)

Kompanija TDK parodoje "CEATEC Japan 2012" pasidalijo pasiekimais duomenų įrašymo tankio magnetinėse plokštelėse didinimo srityje. Pasinaudojant lokalaus pašildymo įrašymo metu technologija (HAMR), jai pavyko pasiekti 1,5 TB/kv. colyje duomenų įrašymo tankį. Kompanijos teigimu, šis rezultatas ne tik viršija ankstesnius TDK pasiekimus, tačiau kartu yra ir industrijos rekordas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Disko prototipo gamyboje taip pat dalyvavo kompanija "Showa Denko K.K.". Jei dabartinį japonų pasiekimą perkeltume į absoliučias reikšmes, atitinkančius dabartinių kaupiklių talpą, gautume, jog vienoje 2,5“ dydžio magnetinėje plokštelėje tilps 1 TB informacijos. Savo ruožtu, vienoje 3,5“ dydžio plokštelėje tilps 2 TB. Atsižvelgiant į tai, jog šiuolaikiniuose kaupikliuose būna iki 5 plokštelių, nesunku suskaičiuoti, jog TDK pasiekimai leis HDD talpą padidinti iki 10 TB.

Nuo dabar gaminamų standžiųjų diskų japonų kompanijos TDK prototipas skiriasi savo galvute ir magnetine plokštele. TDK yra įsitikinusi, jog nauja technologija serijinėje gamyboje bus įdiegta 2014 m. Kas iš gamintojų pirmasis pasinaudos japonų pasiekimu, kol kas nežinoma.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: