Šios fotografijos, įrašytos į plokšteles, papasakos apie mus po milijardo metų (Video)  (6)

Turbūt niekas negali pasakyti, kas bus su mūsų civilizacija po milijardo metų. Yra nemaža tikimybė, jog ji baigs savo egzistavimą žymiai anksčiau. Tačiau, tikėtina, jog užmiršta ji nebus - aišku, jei kažkur Visatoje, išskyrus pačią Žemę, egzistuoja protingos būtybės. Šiam tikslui ir skirtas projektas, kuris numato į mūsų planetos orbitą nusiųsti specialius pranešimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie pranešimai, jei tik pasiseks, pasieks suinteresuotas puses labai tolimoje ateityje. Projektas vadinasi Last Pictures. Jis numato, jog į orbitą bus iškeltas stacionarus palydovas "EchoStar XVI", kurio viduje bus patalpinti į auksą įkalinti silicio diskai. Visa tai įvyks greičiausia jau po kelių mėnesių.

Palydovas veiks vos 15 metų, tačiau yra vilties, jog aplink Žemę jis suksis kur kas ilgiau. Bent jau to tikisi projekto autoriai. Beje, galite paklausti, o kaip gi tie diskai, kurie yra "Voyager" palydovuose, savo kelionę po kosmoso platybes pradėjusiuose dar 1977 m.? "Last Pictures" autoriai teigia, jog taip ilgai jie neišgyvens, kadangi jų pagrindas padarytas iš vario, tuo tarpu dabartinės plokštelės padarytos iš silicio.


Diskuose yra iš eilės sudėliota šimtas juodai baltų fotografijų rastriniu formatu. Jas išrinko menininkai, mokslininkai ir filosofai. Deja, fotografijos yra labiau vertingos meniniu požiūriu, kadangi praktinių žinių jose ne itin daug. Iš esmės, tai peizažai ir gamtiniai reiškiniai (keletą jų galite pamatyti žemiau). FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)