Dėl veidų atpažinimo programos Naujajame Džersyje negalima šypsotis fotografuojantis dokumentams  (3)

Kelionė į transporto priemonių departamentą atsiimti vairuotojo pažymėjimą daugeliui asocijuojasi su bloga nuotaika ir surauktais antakiais, tačiau JAV, Naujajame Džersyje net ir esant gerai nuotaikai šypsotis negalėsite – tai draudžia įstatymai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujajame Džersyje gyvenanti Velveta McNeil vienam iš laikraščių pasakė, kad praėjusią savaitę nuėjo atsiimti savo vairuotojo pažymėjimą ir pateikusi nuotrauką buvo priblokšta – ji netiko. Netiko dėl to, jog nuotraukoje V. McNeil plačiai šypsojosi, kas nėra galima.

„Tavo nuotrauka daug ką reiškia, manau žmonės tai supranta.“, – laikraščiui JAV sakė V. McNeil. „Tai yra tai, kas jūs esate.“, – užbaigdama pasakė Naujajame Džersyje gyvenanti mergina.

Ilgai netruko, kai šią istoriją išgirdę žurnalistai susisiekė su transporto priemonių departamento atstovais, šiuo atveju Elyse Coffey, kuri atsakinga už ryšius su žiniasklaida. Ji pasakė, kad nėra griežto įstatymo draudžiančio šypsotis darant nuotrauką pažymėjimui, tačiau ją gali tekti pakartoti, jei nuotraukoje jūs atrodysite taip, lyg visai neseniai laimėjote keletą milijonų loterijoje.

„Skaitmeninės nuotraukos mums leidžia naudotis veidų atpažinimo programine įranga, o tai leidžia patikrinti net 19 milijonų vairuotojų be didesnių problemų.“, – sakė E. Coffey. „Mes tiesiog prašome Naujojo Džersio vairuotojų, kad jie nuotraukoje nedarytų perdėtų veido išraiškų.“

E. Coffey taip pat pasakė, kad Naujojo Džersio vairuotuojų, dėl minėtos veidų atpažinimo programinės įrangos, dažniausiai prašoma nusiimti akinius bei kepures prieš fotografavimą, nebent šių dalykų reikia dėl religinių pažiūrų. Taipogi, darant nuotrauką, prašoma neužsimerkti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)