"Elektrobiblioteka" - visiškai kitokia elektroninės knygos koncepcija (Video)  (6)

Sparčiai augant elektroninių knygų (e-book) skaitytojų gretoms ir planšetėms užtvindžius rinką, fizinės knygos tampa vis mažiau paklausios. Nors ir abejotina, kad el. knygos kada nors ateityje visiškai išstums savo popierinius pirmtakus, tradicinių knygynų verslas pastaraisiais metais patiria smūgį po smūgio. Tačiau tai nereiškia, jog elektroninės ir popierinės knygos negali egzistuoti kartu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas pramonės dizaineris pasiryžo sumažinti atskirtį tarp skaitmeninės ir popierinės liedybos ir sukūrė "Elektrobiblioteka" koncepciją.

"Elektrobiblioteka" autoriaus - Lenkijos menų akademijos studento Waldek Wegrzyn - teigimu, jo pristatytas prototipas yra "pusiau menas, pusiau periferinis prietaisas", leidžiantis kontroliuoti su įrenginiu susietą kompiuterio programą. Žinoma, šis originalus sprendimas nepakeis tradicinių informacijos įvesties priemonių (pelės ir klaviatūros), tačiau jis gali būti panaudotas sąveikai su elektroninėmis knygomis užmegzti. Pavyzdžiui, verčiant popierinius lapus, galima keisti programoje rodomus puslapius, o palietus iliustracijas, galima būtų iškviesti animacijas arba video medžiagą.

Fizinių knygų leidyba nėra pats lengviausias darbas, tad sunku prognozuoti, ar ši koncepcija kada išvys dienos šviesą komercinio sprendimo pavidalu. Tačiau bet kuriuo atveju idėja yra įdomi ir verčia pamąstyti apie sąsajas tarp žurnalų, laikraščių, knygų ir skaitmeninių jų alternatyvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: