Nuobodžiaujantiems prie šviesoforo pėstiesiems – "ping-pongas" (Video)  (4)

Ar kartais nesusimąstote apie tai, kad ėjimas per gatvę turėtų būti smagesnis? Ypatingai kalbant apie tuos momentus, kuomet įstrigęs prie perėjos lauki žalio šviesoforo signalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks užsiėmimas kaip laukimas neteikia jokio malonumo. Dėl kylančio nuobodulio dažnai taip ir norisi ką nors iškrėsti, tarkime, eiti per gatvę, kuomet tai daryti draudžiama. O kas jei tą laiką prie perėjos šviesoforo būtų galima praleisti smagiau?

Du Hildelsheimo miesto HAWK universito Vokietijoje studentai sumanė koncepciją, kuri leidžia laukiant pasikeičiančio šviesoforo praleidžiamą laiką praleisti daug naudingiau ir smagiau. Daugelyje pėsčiųjų perėjų Vakarų Europoje ant šviesoforo stulpų įrengti laiką atgal skaičiuojantys skydeliai, rodantys kiek laiko liko iki signalo pasikeitimo iš žalio į raudoną. Kuomet taip nutinka pėstysis lieka kuriam laikui įstrigęs savo gatvės pusėje ir viskas ką jis gali daryti, tai nervingai mindžioti nuo kojos ant kojos, ar be perstojo spausti ant stulpo esantį mygtuką beviltiškai tikėdamasis, kad tai padės pagreitinti signalo pasikeitimą.

Sandro Engelio ir Holgerio Michelio sumanyta „ping-pongo“ žaidimo ir atgalinio laiko skaičiavimo koncepcija atlieka dvi funkcijas. Pirma, ji vizualiai parodo, kiek laiko dar degs žalias šviesoforo signalas ar kiek dar teks jo laukti. Visgi daug svarbesnė yra koncepcijos dalis, kurioje laukimą du sumanūs studentai nusprendė paversti žaidimu. Ir kalbame ne apie bet kokį žaidimą, tačiau apie klasikinė „ping-pongą“ su lentelėmis, kuris šiuo atveju žaidžiamas naudojantis lietimui jautriu ekranu, o priešininkas – žmogus stovintis kitoje gatvės pusėje. Reikia pažymėti, kad ši idėja kol kas gyvuoja tik koncepcijos pavidalu, tačiau žvelgiant į vaizdo įrašą, kuriame demonstruojama, kaip ji veikia, susidaro toks įspūdis, kad platesnis diegimas nebūtų itin sudėtingas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)