"Samsung" išmaniesiems telefonams ruošia "Full HD" AMOLED ekranus  (0)

Jau ne kartą buvo rašyta apie mobiliuosius įrenginius, kurių didžiuliai sensoriniai ekranai gali pasigirti "Full HD" (1920 x 1080) raiška, o taškų tankis siekia daugiau nei 400 ppi (taškų colyje). Nuo šiol tokių ekranų gamybos imsis ir elektronikos gigantas "Samsung".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praktiškai visi tokie ekranai su 5 colių įstrižaine (ir daugiau) naudoja vieną ir tą pačią LCD technologiją (pavyzdžiui, "Super LCD3", kurios naudoja "HTC J butterfly" ir neseniai anonsuotas "HTC DROID DNA"), kuri turi tam tikrų trūkumų.

Nuo rinkos tendencijų bando neatsilikti ir išmaniųjų telefonų rinkos grandai. Štai kompanija "Samsung Electronics", šaltinių teigimu, dirba prie AMOLED technologijos ekranų su Full HD raiška, o tokio tipo matricos pasižymi tikrai dideliu ryškumo lygiu ir sodriomis spalvomis. Pasirodo, kompanijos specialistams pagaliau pavyko „pakinkyti“ atitinkamas technologijas ir sukurti 1920 x 1080 taškų raiškos ekranus, kurie jau gali būti naudojami serijiniu būdu gaminamuose išmaniuosiuose telefonuose bei kituose mobiliuose įrenginiuose.

Naujuose AMOLED ekranuose "Samsung" naudoja technologiją FMM, kuri leidžia pasiekti 440 ppi taškų tankį, t.y. lygiai tiek pat, kiek ir analogai iš LCD pasaulio. Tikėtina, jog korėjiečių sukurti Super HD AMOLED ekranai turės mažiausiai 5“ įstrižainę, o jų debiutas rinkoje greičiausiai įvyks kitais metais. Neatmetama galimybė, jog jai bus aprūpinti, pavyzdžiui, "Galaxy S IV" ir "Galaxy Note III". Priminsime, jog "Samsung" atveju tai nėra pirmasis didelės raiškos pasiekimas. Kiek anksčiau buvo išleistas planšetinis kompiuteris Google Nexus 10, kuris turi 10,1“ įstrižainės ekraną su itin aukšta 2560 x 1600 taškų raiška. Pastarojo ekrano gamintojas yra būtent "Samsung".

 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: