KET pakeitimai: autobusų juosta galės važiuoti lengvieji automobiliai ir elektromobiliai  (0)

Trečiadienį laikinoji Vyriausybė patvirtino kelių eismo taisyklių pakeitimus, kurie leis A raide pažymėtose, maršrutinio transporto juostuose važiuoti elektromobiliams bei tradicinėms transporto priemonėms su keturiais ir daugiau eismo dalyvių. Leidimas galios tose visuomeniniam transportui skirtose juostose, kurios bus papildomai paženklintos 4+ arba elektromobilio ženklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susisiekimo ministerija teigia, kad savivaldybės turės pačios nuspręsti, kuriose A raide pažymėtose juostose bus leista važiuoti elektromobiliams ir pilniems automobiliams. Tiesa, šie pakeitimai priimti prašant Vilniaus miesto savivaldybei. Manoma, kad toks taisyklių pakeitimas leistų kai kuriuose didmiesčių ruožuose sumažinti spūstis.

Susisiekimo ministerija pabrėžia, kad elektromobiliai į kelių eismo taisyklių pakeitimus įtraukti dėl ekologiško transporto skatinimo tikslų, nors sutinka, kad elektromobiliams reikalinga infrastruktūra yra neišvystyta.

„Esame bendravę ne su viena užsienio investicijų bendrove, kurios domisi ir turi ketinimų bei planų ateiti ir sukurti infrastruktūrą, bet kol nėra elektromobilių, tų investicijų neskubama daryti“, - teigė buvęs susisiekimo ministras. Tačiau įmonių pavadinimų, kurios domisi Lietuva, ministras nenorėjo atskleisti.

Kitais metais Kelių eismo taisyklėse atsiras trys nauji ženklai, susiję su elektromobiliais: žymintys įkrovimo vietą, atvejus, kai ženklai negalioja elektromobiliams, bei šioms transporto priemonėms skirtas stovėjimo vietas.

Taisyklių pakeitimuose taip pat numatyta suvienodinti motociklų ir lengvųjų automobilių greitį automagistralėse ir greitkeliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Ugnė Karaliūnaitė
(17)
(0)
(15)

Komentarai (0)