Rusija skaičiuoja milijardinę karinės pramonės apyvartą  (0)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasidžiaugė, kad Rusijos ginklų eksportas šiemet bus rekordinis ir perkops 14 milijardų dolerių ribą, skelbia „China Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas karinio-techninio bendradarbiavimo komisijai V.Putinas sakė, kad šalies karinė pramonė metus baigs teigiamais rezultatais, pasirašyta 15 mlrd. dolerių sutarčių ir jų tikimasi dar daugiau. 

„Kartu su tradicinės modernios ginkluotės gabenimu, turime ieškoti naujų krypčių. Visų pirma apjungti karinę gamybą ir tyrimus“, – cituojamas V.Putinas. 

Jo teigimu, karinis-techninis bendradarbiavimas padės sumažinti išlaidas, didinti Rusijos gamybos konkurencingumą ir sudarys sąlygas patekti į kitų šalių rinkas. 

V.Putinas taip pat pabrėžė, kad Rusija pasaulinėje rinkoje turėtų atkurti savo pozicijas karinės įrangos remonto ir modernizavimo srityse, turėdamas galvoje Sovietų Sąjungoje pagamintą ginkluotę. 

Rusijos prezidentas ragino karinę-techninę pramonę labiau bendradarbiauti ir plačiau paskleisti produktus naujose rinkose, nors neslėpė, kad tai sudėtinga užduotis. 

„Norėdami sėkmingai dalyvauti konkurencinėje kovoje, turime aktyviai dirbti, suteikti mūsų gamintojams ir dizaineriams daugiau galimybių pademonstruoti savo mokslinį ir techninį potencialą bei skleisti informaciją apie naujausius Rusijos pramonės pasiekimus“, – sakė V.Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(5)

Komentarai (0)