Anglų mokslininkai meta iššūkį Google: sukurtas analogiškų galimybių, tik pigesnis nepilotuojamas automobilis (Video)  (1)

Pranešama, kad kompanijos Google bepiločiam automobiliui atsirado alternatyva, kurios kūrimu užsiima mokslininkų komanda iš Oksfordo universiteto (D. Britanija), o kūrėjų komandai vadovauja Paul Newman. Jų siūlomoje automobilio valdymo sistemoje naudojamas kiek kitoks metodas, leidžiantis sumažinti bepiločio automobilio gamybos kaštus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilyje diegiami lazeriniai 3D skeneriai ir kameros, kurių dėka sistema RobotCar palygina gautas aplinkos sąlygas su žemėlapio duomenimis, kurie saugomi planšetinio kompiuterio, esančio automobilio salone, atmintyje.

Šiuo metu sistema testuojama, pasitelkus automobilį Nissan Leaf, kuris dabar kursuoja netoli universiteto esančiuose privačiuose keliuose. Mokslininkų teigimu, sistema gali būti naudinga, kai reguliariai važinėjama automobiliu, pavyzdžiui, į darbą, o taip pat judant miesto kamščiuose.

Skirtingai nuo bepiločio Google automobilio, kuriam naudoti gautas ribotas leidimas tik keliose JAV valstijose (Nevadoje ir Kalifornijoje), britų projektas „Oxford University RobotCar UK“ nereikalauja kokių nors pakeitimų teisės aktuose, kadangi pozicionuojamas kaip vairuotojo kompiuterinis asistentas. Sistema praneša vairuotojui apie pasiruošimą perimti transporto sistemos valdymą. Jei tik sistema pastebi kliūtį kelyje, automobilis sustabdomas, kad būtų išvengta susidūrimo.

Mokslininkų komandos vadovo Paul Newman teigimu, po maždaug 15 metų bepilotės automobilių sistemos taps įprastu reiškiniu, kadangi jų kaina žymiai sumažės. Taip pat jis pranešė, kad šiuo metu tokių sistemų kaina sudaro apie £5000 (~ 20 000 lt), tačiau mokslininkai darbuojasi intensyviai tam, kad ta kaina sumažėtų iki £100 (~ 400 lt).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)