„Intel“ mėgaujasi pirmavimu, visiškai neskuba išleisti naujų sparčių centrinių procesorių  (6)

Kai kas netiki faktu, jog praėjo net 14 mėnesių, ar tiesiog daugiau kaip metai, nuo lustų gamybos giganto „Intel“ ypač sparčių „Sandy Bridge-E“ centrinių procesorių pasirodymo. Serija vis buvo nežymiai atnaujinama, tačiau aišku viena, jog „Intel“ neskubės su (ne)naujos kartos produktais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Intel“ naudoja architektūrą, kuri turi „Ivy Bridge“ vardą. Ji rinkoje taipogi jau yra gana pastebimą laiką, o ją pakeisianti „Haswell“ jau užbaigta, tad pastarąja architektūra pagrįsti procesoriai pasirodys šių metų birželio mėnesį. Verta pažymėti, kad tik žemesnėms klasėms.

Ypač spartiems procesoriams šiais metais „Intel“ naudos dabar esamą, jau minėtą „Ivy Bridge“ architektūrą pristatydami „Ivy Bridge-E“ procesorius. Nors jų pasirodymo buvo galima laukti šių metų vasarą, nesulaukdami konkurencijos iš AMD, „Intel“ nusprendė nebeskubėti.

Įvairūs šaltiniai nurodo, jog „Ivy Bridge-E“ procesoriai gali pasirodyti tik šių metų rudenį. Bet kas norės senosios architektūros, ar tiesiog kartos, procesorių, kai rinkoje jau turėsime „Haswell“ procesorius? Galia, kurią sugebės demonstruoti „Ivy Bridge-E“, bus pastebimai didesnė.

Jei sekate naujienas, veikiausiai žinote, jog „Haswell“ procesoriai neturės daugiau kaip keturių fizinių branduolių. Spartieji „Ivy Bridge-E“ turės mažų mažiausiai šešis, tačiau dėl jų pasirodymo nukėlimo gana atvirai spėliojama, kad jie pasižymės galbūt net ir aštuoniais branduoliais.

„Intel Ivy Bridge-E“ taipogi pasiūlys didesnę atminties pralaidą dėl papildomo DRAM atminties kanalo, lustas leis pagrindinei plokštei turėti ir daugiau „PCI-Express“ linijų. Konkurencijos nebuvimas sparčių procesorių rinkoje „Intel“ tiesiog leidžia atsilikti viena karta be didesnių neigiamų pasekmių. Būtent tai ir bus daroma žaidžiant su jau esama „Ivy Bridge“ ir artėjančia „Haswell“ architektūromis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (6)